Andorra la Vella incorpora la minoria del PS a la junta de govern per la crisi del coronavirus

El conseller Sergi González entra a un òrgan reduït a només sis membres mentre a la resta de comuns el contacte entre els cònsols i els diferents grups del ple també és permanent

Marsol intervé durant la sessió de comú.
Marsol intervé durant la sessió de comú.

El comú d’Andorra la Vella ha incorporat a la junta de govern el conseller de la minoria del Paritit Socialdemòctata (PS) Sergi González. La nova composició, més reduïda també, respon a la situació d’emergència creada amb la crisi del coronavirus i vol mirar de tenir una millor coordinació i unió per afrontar la situació excepcional generada per l’expansió del Covid-19.

Un BOPA especial ha confirmat aquest dimarts la nova estructura de la junta de govern del comú de la capital, que es redueix a només sis membres -inicialment en tenia nou, tots ells de la majoria d’En Comú per Andorra la Vella-. Queda configurada pels dos cònsols, Conxita Marsol i David Astrié, els consellers de la majoria Miquel Canturri, Gerard Estrella i Meritxell Pujol -amb representació de Liberals i Progressistes-SDP- i el de la minoria, Sergi González.

L’objectiu és millorar la coordinació i també una major unió de tot el ple per afrontar una situació excepcional. D’aquesta forma, s’entén que tots els grups poden aportar propostes per intentar reconduir la crisi.

Per ara, només a Andorra la Vella s’ha incorporat a la minoria a la junta de govern, però la resta de comuns també mantenen una col·laboració estreta entre els diferents grups amb representació als plens. A Encamp, s’han fet ja diverses reunions, les darreres ja de forma telemàtica, i els grups de la minoria han pogut fer aportacions. Pel que fa a Ordino i Canillo, tots els consellers estan puntualment informats de les mesures que es prenen. Des de la majoria d’Escaldes hi ha contacte telefònic diari amb els representants demòcrates.

Comentaris

Trending