Andorra ha fet 71 adopcions internacionals des de l'any 1992

El ministre d'Afers Socials, Víctor Filloy reconeix que és un procés lent però que té les màximes garanties

Reunió entre la delegació andorrana i la dominicana per les adopcions.
Reunió entre la delegació andorrana i la dominicana per les adopcions.
Andorra ha fet 71 adopcions internacionals des de l'any 1992 i dues d'elles es van fer durant el 2019. El ministre d'Afers Socials, Víctor Filloy ha donat aquestes xifres després de la trobada amb representants de la República Dominicana, un dels set països amb els quals el Principat té un conveni d'adopció.

Filloy ha justiciat la lentitud del procés perquè "hem de garantir que tant l'Estat emissor com el receptor tinguin les màximes garanties. Hi ha enquestes i una estada de la família andorrana al país d'adopció ".

Quan es van obrir les adopcions, l'any 1992, un dels països amb més adopcions va ser Filipines. "Hi va haver una forta implicació d'aquell país i tambe d'Andorra". El ministre d'Afers Socials considera amb la visita aquest dimarts de representants de la República Dominicana es poden escurçar els terminis.

Pel moment, i segons Filloy, no s'incorporaran més països als que ja hi ha en matèria d'adopció. "Preferim enfortir els llaços amb els països amb els quals ja tenim conveni i que aquests països tinguin confiança en Andorra com un país d'acollida". Actualment el temps per a una adopció està entre quatre anys i mig i sis mesos d'aquest període es destinen a les gestions a Andorra fins que la Batllia determina que la família ja està en posició d'adoptar.

El ministre d'Afers Socials ha rebut aquest dimarts el gerent del departament d'adopcions del Consell Nacional per a l'Adolescència i la Infància de la República Dominicana (Conani), Giovanni Hernández. L'objectiu és estrènyer els lligams entre els dos països per agilitzar els processos d'adopció.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending