Andorra constata que el projecte de Jocs Olímpics d'Hivern està molt verd

Actua i representants de turisme participen en una reunió a Puigcerdà

La reunió del mes de febrer on Andorra va mostrar la predisposició per formar part del projecte olímpic.
La reunió del mes de febrer on Andorra va mostrar la predisposició per formar part del projecte olímpic.
El projecte de candidatura conjunta dels Jocs Olímpics d'Hivern al Pirineu continua estant molt verd. Així ho van constatar els representants d'Actua i d'Andorra Turisme que van assistir la setmana passada a una reunió a Puigcerdà dels clústers d'esports de la zona pirinenca. El representant de la Generalitat els va explicar en quin punt està el projecte. Tot, amb l'esperança després de l'estiu començi a madurar.

El Govern de la Generalitat de Catalunya  va crear  el passat mes de març un programa per a la preparació de la candidatura per als Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern Pirineus-Barcelona del 2030. L'executiu català considera que l’organització d’aquest esdeveniment seria "cabdal"  per al "desenvolupament econòmic i social del territori, especialment, de les comarques pirenaiques".

El govern d'Andorra ha mostrat la seva predisposició a formar part del projecte i així li ho van transmetre al secretari general de l'Esport de la Generalitat, Gerard Figueras, el mes de febrer a Soldeu. Figueras va assistir la setmana passada a una reunió dels clústers d'esport del Pirineu que va comptar amb la participació de representants d'Actua i d'Andorra Turisme.

La conclusió que es va treure de la reunió és que el projecte encara està molt verd i que potser començarà a madurar després de l'estiu. Cal tenir en compte que hi ha hagut eleccions legislatives a Andorra i municipals a Catalunya. En el cas dels ajuntaments catalans implicats com ara Barcelona, Puigcerdà o la Seu d'Urgell, es va constituir dissabte passat.

Durant la reunió, Figueras va demanar si alguna de les parts disposava d'un trampolí de salts o d'una instal·lació per acollir les proves de bobsleigh. En els Jocs d'Hivern aquestes són les parts més complicades perquè després el seu manteniment és molt costós i acaben sent poc utilitzades. 

  

 

 

 

Comentaris

Trending