Andbank compra a Espanya una gestora de capitals intervinguda en plena crisi pel Covid-19

L’entitat d’origen andorrà ha arribat a un principi d’acord per adquirir el cent per cent de la firma Esfera Capital Gestió

-
-
Andbank ha arribat a Espanya, en una operació com a mínim sorprenent per la situació actual que es viu, a un principi d’acord amb el grup Esfera Capital per adquirir el 100% de la societat gestora de la firma, Esfera Capital Gestió, després de la intervenció, divendres passat, ja en plena crisi del coronavirus, de la seva societat matriu, Esfera Capital Agencia de Valors per part de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

L’operació, que es troba pendent de l’obtenció de les autoritzacions corresponents, s’emmarca en l’estratègia de creixement d’Andbank a Espanya i persegueix garantir la continuïtat dels serveis que prestava la societat gestora fins a la data després de la intervenció, divendres, de la societat matriu, que no es veu afectada per aquesta operació. 

En un comunicat recollit per l’agència Europa Press, el conseller delegat del Grup Esfera Capital, José Antonio Andrés Ruiz, afirma que “vendre la nostra gestora a Andbank Espanya és la millor alternativa per transmetre tranquil·litat als nostres clients, partícips, assessora i empleats”. Esfera Capital  Gestió disposa en l’actualitat d’un patrimoni gestionat aproximat de 200 milions d’euros. Entre l’oferta de productes d’aquesta gestora de capitals hi destaquen fons d’autor com ‘Esfera I Baelo Patrimonio’, ‘Impassive Wealth’, ‘River Patrimonio’ o ‘Esfera Robotics’.

“Integrar Esfera Gestió encaixa molt bé en la nostra estratègia de consolidació, permetent als seus partícips i gestors formar part d’un banc amb un projecte sòlid en creixement”, segons que ha explicat el conseller delegat d’Andbank a Espanya, Carlos Aso. L’operació, segons diverses fonts consultades, ha sorprès molt i molt en el sector financer tant a l’Estat espanyol com al Principat.

Comentaris

Trending