Alerten que fa mesos que no funciona la centraleta antiincendis del centre sociocultural de Fiter i Rossell

Els responsables de manteniment de l’edifici on hi ha entre altres un centre de salut o el servei destinat a joves autistes de grau elevat fa temps que es queixen sense obtenir una solució

-
-
La centraleta antiincendis del complex sociosanitari i cultural de Fiter i Rossell, a Escaldes, fa mesos que no funciona i, ara per ara, no s’ha adoptat cap solució. Els responsables del manteniment de l’edifici, on entre altres coses hi ha ubicat un centre de salut o el servei de joves en inclusió, aquell programa que atén nois i noies amb autisme accentuat, fa temps que es queixen sense obtenir una resposta adequada segons fonts comunals.

L’equip que alertaria d’un possible incendi en cas que hi fos estaria fora de servei, segons les fonts, des del mes de juliol. Per aquella època, el comú escaldenc hauria canviat d’empresa de seguretat responsable de la gestió de les centrals d’alarmes. Un bon dia hauria saltat l’alarma de Fiter i Rossell sense estar al corrent encara la companyia de com es podia aturar fins al punt que el sistema es va bloquejar i per desactivar-lo es van haver de tallar els cables, sempre segons fonts comunals no oficials.

Des de llavors, no s’hauria refet el cablejat i, en conseqüència, la centraleta no funciona. I les demandes al cap de serveis del comú -de qui diversos funcionaris es queixen que des que se li va assignar la plaça funcionarial a més del salari corresponent cobra un CRA de 400 euros mensuals extra- no haurien reeixit efecte. Les fonts consultades han lamentat el risc que suposa que en un equipament com el de Fiter i Rossell, on hi passen desenes de persones cada dia i de múltiples edats i àmbits, no hi hagi disponible l’alarma antiincendis i que no funcioni per deixadesa.

Comentaris (7)

Trending