Alerten de ventades de 100 km/h als cims i de 70 a les valls

El Servei Meteorològic Nacional activa l'avís groc

-
-
El Servei Meteorològic Nacional ha activat aquest diumenge l'avís groc per ventades de 100 km/h als cims i de 70 a les valls. Durant la matinada hi ha hagut una feble nevada i després d'han obert clarianes al conjunt del país. Es recomana precaució en les activitats a l'aire lliure i sobretot si és fa esquì de muntanya.

Les ventades són el pròleg a un important canvi de temps que portarà la borrasca 'Glòria'. Segons les previsions del Servei Meteorològic Nacional, les precipitacions arribaran dimarts a la tarda i continuaran fins dijous amb una pausa dimecres al migdia.

Dijous es podrien acumular 60 cms de neu

La cota de neu pujarà dels 1.600 als 1.900 metres. L'augment vindrà provocat per la part càlida de la borrasca i en tractar-se d'una llevantada, les acumulacions de precipitació seran més importants a l'est que no pas a l'oest. Dijous, segons les mateixex previsions, es poden acumular uns 60 centímetres de neu a l'est i 20 a l'oest a partir de 2.200 metres.

En el cas del vent, els bombers han fet un missatge per mitjà de les xarxes socials amb una sèrie de recomanacions com, per exemple, vigilar amb el material urbà i les bastides, ser prudent si es condueix una moto, i limitar la velocitat si se circula amb cotxe.

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending