Alerta per uns pots d’espècia que poden contenir gluten sense estar indicat a l’etiquetatge

L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària adverteix que lots de la marca blanca d’Eroski produïts per Ducros podrien haver arribat a Andorra

Diferents pots d'espècies.
Diferents pots d'espècies.

L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària (AESAN) ha alertat de la possibilitat que Andorra hagin arribat lots d’una espècia en pols que podria tenir traces de gluten i, per tant, comportar un risc per a persones celíaques. Per això, es recomana a aquestes persones que revisin si a casa seva tenen algun pot del lot afectat i, en cas que sigui així, que no el tastin. La resta de persones el poden utilitzar sense cap problema.

L’alerta actual té el seu origen a inicis del mes passat, quan l’AESAN ja alertava de la presència d’al·lèrgens al comí en pols de la marca Ducros. En concret, s’avisava que hi havia gluten sense que això figurés a l’etiquetatge del producte, fet que comportava un greu risc per a persones amb celiaquia. Ara, però, la mateixa empresa ha avisat que el mateix problema ha estat detectat en altres lots i, sobretot, en la producció que fa per a la marca blanca dels supermercats Eroski.

Així, al lot inicial de la marca Ducros, l’L9175A amb data de caducitat 23-06-2022, s’hi sumen ara altres en el qual l’empresa ha emprat la mateixa matèria primera per a Eroski: el lot 9130 amb caducitat 11-08-2012 i el 9151 del 29-11-2021. Els inicials s’havien distribuït únicament a Madrid, però aquests darrers han arribat a altres comunitats autònomes espanyes i, també, a Andorra.

Des de l’AESAN es recomana a aquells consumidors al·lèrgics o intolerants al gluten que revisin si a casa seva tenen algun dels pots dels lots afectats. En aquest cas, lògicament, cal abstenir-se d’utilitzar-lo. El producte no representa cap perill per aquelles persones que no siguin celíaques.

Comentaris (1)

Trending