Alerta al centre penitenciari per dos casos de sarna

La direcció de la presó conjuntament amb el experts de Salut han adoptat les mesures pertinents per evitar que la malaltia contagiosa s’estengués

-
-

El centre penitenciari està des de fa dies en alerta degut a dos casos de sarna. De fet, la direcció de la institució de comú acord amb experts del ministeri de Salut, que haurien fet una inspecció a les instal·lacions la setmana passada, haurien adoptat les mesures escaients per evitar que la malaltia, que afecta essencialment a la pell i tot i que és de relativa senzilla cura també és altament contagiosa, s’estengui.

De fet, segons les fonts consultades, tot plegat hauria començat en un pres, que s’hauria vist afectat per la malaltia. Hauria estat aquest reclús que hauria transmès a un altre intern, probablement company seu de cel·la, la sarna, que tot i ser aparentment una malaltia eradicada, en segons quins àmbits, i el penitenciari n’és un, encara fa acte de presència amb relativa freqüència. La situació s’està gestionant amb molta discreció.

Segons les fonts consultades, els dos reclusos afectats per la malaltia haurien estat aïllats tan per evitar nous contagis com per facilitar una prompta cura d’ells. En general no és una malaltia perillosa i es pot resoldre normalment amb farmacologia dermatològica. D’entrada, costa de detectar, fins que els paràsits que la causen no es manifesten clarament. Llavors, la coïssor que sol acabar provocant o les erupcions cutànies que generen són d’allò més molestes. 

També s’haurien tancat algunes zones de la presó per sanejar-les. Les fonts no han pogut confirmar si encara resten clausurats aquests espais o només es va tractar d’uns pocs dies. La sarna se sol agafar pel contacte amb la pell. De vegades, però, n’hi ha prou amb compartir roba, tovalloles o llençols que hagin estat en contacte amb una persona infectada, com podria haver estat el cas.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending