Aixequen les restriccions de venda de tabac i alcohol a estrangers

El Govern deixa sense efecte la limitació de dispensar certs productes només a nacional en considerar que la situació als països de l’entorn ja no pot crear un efecte crida

Eric Jover escoltant les explicacions que oferia des de casa seva Joan Martínez Benazet.
Eric Jover escoltant les explicacions que oferia des de casa seva Joan Martínez Benazet.
Les limitacions imposades diumenge en relació a la venda d’alcohol i tabac a visitants i turistes han estat aixecades pel Govern en considerar que les restriccions a la mobilitat adoptades per les autoritats dels dos països veïns ja impossibiliten el fet que continuïn arribant al país persones amb una única finalitat comercial. L’executiu continua fent un control notable per tal d’assegurar que es compleixen els tancaments d’activitat decretats.

El ministre de Finances i portaveu governamental, Eric Jover, ha estat l’encarregat d’anunciar que queda sense efecte la decisió de limitar la venda de tabac i alcohol. Des de dilluns passat i fins aquest dijous, els productes esmentats només els podien adquirir els nacionals, i encara en un cert nombre. A més, però, els comerços venedors havien de portar un registre de compradors. Suprimint les limitacions, ha explicat Jover, també s’estalviarà els botiguers d’haver d’ocupar-se de gestionar els llistats requerits en un moment de prou complicació. 

L’executiu entén que amb les mesures adoptades tant per França com Espanya no hi ha perill que es tornin a repetir escenes com les viscudes dissabte i diumenge de la setmana passada, amb fortes aglomeracions al Pas de la Casa per comprar tabac i alcohol. Sia com vulgui, el Govern estarà amatent i seguirà sancionant si escau. En aquest sentit, Jover ha explicat que aquest dijous s’han aixecat dos actes més contra dues empreses que no haurien d’haver estat obertes i estaven operatives.

Full de ruta clar

El portaveu governamental també s’ha referit durant la seva compareixença vespertina a qüestions de naturalesa més política, com una pregunta relativa a la possibilitat de configurar un Govern d’unitat nacional. Sense dir que no, Jover ho ha descartat. “Un Govern d’unitat nacional seria lògic si hi hagués una situació de bloqueig nacional”, ha dit el titular de Finances, que ha deixat clar que l’executiu té el suport parlamentari necessari i que el que cal és “prendre decisions” com s’està fent, “amb un full de ruta clar de com s’ha d’afrontar aquesta crisi”

Jover ha remarcat que el que es busca és trobar consensos i llançant un dard enverinat al Partit Socialdemòcrata (PS) ha lamentat que certes demandes que arriben des de la bancada socialdemòcrata porten incloses “un pelet de superficialitat” i que “aquest virus no entén de partits polítics”. El ministre, preguntat pels salaris dels alts càrrecs del Govern i una possible rebaixa, ha assegurat que la voluntat es mantenir els sous de tothom, i que en el cas que s’hagi de fer alguna reducció, també els salaris dels càrrecs polítics es veuran afectats.

Comentaris (3)

Trending