Les visites a les residències seran individuals, amb cita prèvia i de curta durada

El president de la Federació de Gent Gran, Fèlix Zapatero, deixa clar que la prioritat ha de ser la “prudència i la seguretat”, però defensa que cal obrir l’aixeta perquè els interns puguin veure els familiars

Un instant de la reunió entre Zapatero i els mnistres Benazet i Filloy.
Un instant de la reunió entre Zapatero i els mnistres Benazet i Filloy. SFGA

El Govern preveu aprovar el dimecres els protocols que regularan l’accés de familiars i de nous residents als centres sociosanitaris del país. La previsió és que aquest pugui ja funcionar com a molt tard la setmana vinent. Des de l’executiu s’ha volgut compartir els principals detalls de la normativa, com ara que hauran de ser individuals, amb cita prèvia i de curta durada, amb la Federació de Gent Gran. El seu president, Fèlix Zapatero, ha deixat clar que serà bàsic “mantenir un criteri de prudència i seguretat”.

Els ministres d’Afers Socials, Víctor Filloy, i el de Salut, Joan Martínez Benazet, s’han trobat aquest dilluns amb el representant del col·lectiu de padrins. Durant la reunió, li han pogut traslladar els principals punts de dos reglaments que s’estan ultimant amb la idea de poder-los aprovar dimecres. Un, el que regularà l’accés de familiars per veure la gent gran internada a les quatre residències del país. El segon, el que ha marcarà els requisits per a l’entrada de nous interns.

El Govern preveu aprovar dimecres els protocols que regularan les visites de familiars i l'entrada de nous residents als centres

Tots dos podrien estar vigents, doncs, en pocs dies. De fet, a tot tardar, les visites podrien ja ser una realitat la setmana vinent, això sí, sota unes determinades condicions que persegueixin minimitzar al màxim el risc que el coronavirus pugui tornar a entrar als centres. De fet, aquesta és la voluntat que ha expressat Zapatero: “és bàsic mantenir un criteri de prudència i seguretat”.

Amb precaucions, sí, però obrint l’aixeta de les visites. Perquè, ha indicat el president de la Federació, són necessàries després de tres mesos on el contacte amb l’exterior ha estat nul, almenys físicament. “Sols no han estat. En la majoria de casos han pogut parlar amb la família. No ha estat un aïllament total”, comenta. Malgrat això, Zapatero entén que “s’han de permetre ja dins d’aquesta obertura a poc a poc que també ha de tocar a les residències”.

El protocol establirà que les visites hauran de ser individuals. És a dir, un familiar per cada cop. Caldrà demanar cita prèviament i el temps d’estada amb el padrí intern serà limitat. Falta encara per acabar de definir la possible realització de tests de coronavirus, avançada fa uns dies pel ministre Benazet.

Comentaris (1)

Trending