Treballadors autònoms denuncien no tenir accés a la prestació per cuidar els fills

Si com a empleats per compte propi ja en quedaven exclosos, també són una rèmora per a les seves parelles encara que en aquest cas siguin assalariats

Els autònoms es queixen que no poden accedir a la prestació per fer-se càrrecs dels fills.
Els autònoms es queixen que no poden accedir a la prestació per fer-se càrrecs dels fills. ARXIU

Treballadors autònoms lamenten que no tenen cap possibilitat de poder tenir accés a la prestació que la segona llei òmnibus també contempla perquè progenitors amb fills es puguin quedar a casa a fer-se càrrec de la canalla. El problema ja no és només pel fet que el treballador per compte propi no té accés a l’ajut, és que a més a més esdevé una rèmora per a la seva parella, encara que la seva situació laboral sigui una altra.

Autònoms que comparteixen fills amb assalariats, per exemple, s’han trobat que al conjugue assalariat se li ha denegat la petició formalitzada sota el pretext que no compleix les condicions perquè l’altre progenitor és treballador per compte propi. Alguns dels afectats per aquesta decisió han explicat que, malgrat que la llei exprés no impossibilita explícitament l’accés directe dels autònoms a l’ajut, sí que de fet això és així perquè la normativa legal diu que són els assalariats els que poden demanar la petició per a la prestació.

A més, segons les fonts, la legislació també marca que els dos progenitors han d’estar en la mateixa situació laboral. És a dir, en principi, que tots dos han de ser assalariats. I, en el cas que un assalariat demani la prestació, aquesta, almenys per ara, és automàticament denegada si l’altre conjugue resulta ser un treballador autònom. Per tot plegat, els treballadors per compte propi lamenten la situació d’abandonament en què considera que els té l’administració.

Comentaris (5)

Trending