La recaptació dels números solidaris d’Andorra Telecom cau a la meitat durant el 2020

Entre el 121, el 141 i el 120 es va aconseguir 3.235 euros, en comparació als 6.072 assolits el 2019, davallada en gran part deguda a la crisi provocada per la pandèmia

Seu d\'Andorra Telecom.
Seu d\'Andorra Telecom.

La crisi econòmica provocada per la pandèmia també deixa sentir els seus efectes en iniciatives solidàries com ara els números de telèfon curts que Andorra Telecom cedeix a les ONGs per recaptar fons. Durant l’any passat, es van aconseguir 3.235 euros. La xifra suposa una considerable davallada si es comparada amb la que es va aconseguir al llarg del 2019: prop d’un 50% menys.

Així, el número 121 va recaptar durant el Nadal 1.035 euros, xifra que es destina íntegrament a Càritas. Pel que fa al 141, que recull fons per la plataforma d’ONGs, es va quedar al llarg de tot el 2020 en 1.174 euros. Finalment, el 120, centrat a aconseguir diners per Unicef, va assolir 1.026 euros.

La xifra és molt més baixa que l’aconseguida durant tot el 2019. Llavors es van recaptar 6.072 euros. És a dir, tot just es va quedar en la meitat.

Pel que fa a l’ús dels diners recaptats, Càritas els destina al projecte d’Atenció Primària, un servei d’acollida, orientació i acompanyament que té com a finalitat atendre les necessitats bàsiques de persones amb pocs recursos, com ara l’alimentació, la salut o la roba, entre altres.

En el seu cas, Unicef invertirà els fons recaptats en un projecte a Bhutan, que persegueix millorar l’accés a una educació de qualitat als infants amb discapacitat. La iniciativa va néixer l’any 2019 i, des de llavors, ja ha aconseguit millores en la inclusió d’aquests nens. Per últim, la plataforma d’ONGs ha emprat la recaptació per enviar fons al Líban, per afrontar les conseqüències de l’explosió al port de Beirut

Etiquetes

Comentaris

Trending