Les prestacions per als residents que havien de treballar al sector de la neu també van tard

Malgrat que Afers Socials asseguren que una vegada se solucioni el problema cobraran els ajuts de cop i de manera retroactiva, els afectats recorden que ells els pagaments que tenen compromesos -lloguer, assegurances…- no els poden ajornar

Entrada al ministeri d'Afers Socials.
Entrada al ministeri d'Afers Socials. Altaveu

Quan no són els ERTO són les prestacions socials. El que és clar és que aquelles injeccions econòmiques que ha de fer l’administració al tomb de la crisi econòmica derivada del coronavirus no van al dia. Els darrers casos en transcendir tenen a veure amb les prestacions socials a les quals es podien acollir aquelles persones que havien de treballar al sector de la neu i afins, i que per culpa de les restriccions no ho poden fer. Encara no han cobrat el gener ni es preveu que ho facin en breu.

Diverses persones que havien treballat amb anterioritat en empreses del sector de l’esquí o de negocis que en depenen -lloguer de material esportiu, per exemple- van fer la tramitació pertinent de l’ajut una vegada l’administració va anunciar que es podrien acollir a la prestació corresponent. Segons les fonts consultades, la prestació se’ls va acordar i se’ls va anunciar que el 29 de gener rebrien el primer ajut mensual. Llavors els van enviar al 12 de febrer, i això els han assegurat que tampoc no serà possible.

“Hem tornat a contactar amb Afers Socials i ens han dit que per un problema amb una partida de Govern els pagaments estan encallats i fins d’aquí un parell de setmanes no es podran desencallar”, afirma un dels afectats que afegeix que se’ls ha garantit que les prestacions s’abonaran de manera retroactiva. És a dir, que rebran els mesos de gener i febrer alhora. “El que passa és que nosaltres no podem dir al propietari del pis que el lloguer ja li pagarem de manera retroactiva”, es lamenten els afectats que han contactat amb l’Altaveu.

Comentaris

Trending