Una nova família de sis refugiats sirians arribarà a Andorra aquest maig

Serà la quarta família que s’estableix al Principat a través del corredor humanitari creat per la Comunitat de Sant’Egidio i s'estarà molt a prop d'assolir la vintena de persones procedents de la guerra de Síria que va prometre l'any 2015 l'aleshores cap de Govern, Toni Martí

Els primers refugiats sirians a la seva arribada a l'aeroport de Barcelona.
Els primers refugiats sirians a la seva arribada a l'aeroport de Barcelona. ARXIU

Una família de refugiats sirians formada per dos padrins, una parella i dos fills està previst que vinguin al Principat durant el proper més. Fonts del Ministeri d’Afers Socials han confirmat a l’Altaveu que ja seran 17 refugiats els que ha acollit a Andorra i s’estarà gairebé complint el compromís de la vintena que va dir al 2015 l’aleshores cap de Govern, Toni Martí.

La nova família de refugiats sirians arribarà a través del corredor humanitari creat per la Comunitat de Sant’Egidio que possibilita la seva acollida com ho han amb les onze persones que ja es troben al Principat i que van fugir de la guerra al seu país. Concretament seran una parella de padrins, una d’adults i dos fills. Fonts ministerials no han pogut concretar el dia de la seva arribada perquè “depèn dels estats emissors i també de l’entitat social que ho gestiona”.

En el discurs pel Dia de Meritxell del 2015, l’aleshores cap de Govern, Toni Martí, va expressar la voluntat que Andorra acollís una vintena de persones refugiades. El Consell General va aprovar l’any 2018 la Llei de protecció temporal i transitòria per raons humanitàries i es va sumar a la signatura del protocol amb la Comunit de Sant’Egidio.

No va ser fins aquell any que van arribar les primeres dues famílies, al 2019 en va arribar una refugiada i la darrera va ser al juny del 2021. Actualment hi ha 3 famílies amb un total d' onze persones. D’aquesta manera. amb les sis que vindran seran 17 i gairebé s’assoliria el compromís establert per part del Principat amb la comunitat internacional.

La pandèmia ha provocat un alentiment en l’arribada de refugiats, de fet, gairebé dos anys hauran passat des de la darrera. Tots els que han arribat s’han adaptat perfectament al Principat. Altres fronts consultades han explicat que s’allotjaran en un pis de Càritas Andorrana i el Govern ja té les claus.

Comentaris (2)

Trending