Dues fugues en una sola tarda d’una menor ingressada a salut mental

Afers Socials continua tenint moltes dificultats per controlar alguns dels joves que té tutel·lats o sobre els quals exerceix alguna mena de seguiment

La pandèmia està alterant l'estat mental de moltes persones.
La pandèmia està alterant l'estat mental de moltes persones. Toni Solanelles

La policia es va haver de mobilitzar aquest dimarts en dues ocasions per intentar localitzar -i de fet, acabar-ho fent- una adolescent menor amb un currículum molt complex a nivell de comportament i que està ingressada a l’àrea jove d’hospitalització de salut mental. En dues ocasions va marxar de l’hospital com aquell qui no vol la cosa durant una sola tarda. La noia en més d’una ocasió ha mostrat la seva intenció de marxar del Principat.

No és la primera vegada que la menor es troba en l’epicentre d’algun altercat, encara que en aquesta ocasió es pot considerar poc més que anecdòtica tot i que no deixa de ser paradoxal que una menor ingressada per sotmetre’s al pertinent tractament, en dues ocasions separades de poques hores acabi deixant l’habitació. En una ocasió, hauria sortit una estona “per anar a fumar” i ella mateixa hauria retornat. El segon cop la van localitzar els agents a Andorra la Vella, sense que corregués cap perill.

No és la primera vegada que passa un incident com aquest, encara que no pas que un menor acabi ‘desapareixent’ en dues ocasions una mateixa tarda. De fet, el ministeri d’Afers Socials, en els departaments que s’encarreguen del seguiment de joves i menors, té controlats alguns nois i, sobretot d’un temps ençà noies, que o havent d’estar al centre tutel·lat o havent de fer un seguiment terapèutic, se’l salten.

Les fonts consultades han reconegut que hi ha períodes en què passen setmanes senceres que joves que haurien d’estar a La Gavernera no es presenten. En alguns casos més o menys se sap on poden estar. Però en d’altres, en moments puntuals hi ha més dificultats per dur a terme un bon control. En aquest sentit, Afers Socials té serioses dificultats per fer els seguiments oportuns, encara que les fons consultades han reconegut les dificultats que hi ha, també.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending