Andorra se suma al Dia Mundial contra el tràfic d’éssers humans

Enguany, a causa de la situació sanitària, s’ha optat per difondre un tríptic informatiu editat pel Servei d’Atenció a Víctimes del Tràfic d’Éssers Humans del ministeri

Cartell elaborat per Govern amb motiu del Dia Mundial contra el tràfic d'Éssers Humans
Cartell elaborat per Govern amb motiu del Dia Mundial contra el tràfic d'Éssers Humans GOVERN

El ministeri d’Afers Socials, Habitatge i Joventut i la secretaria d’estat de Participació Ciutadana, amb motiu de la commemoració del Dia Mundial contra el tràfic d’éssers humans -el 30 de juliol-, han organitzat una acció informativa per fomentar la sensibilització ciutadana sobre aquesta qüestió. Aquest any s’ha optat per difondre el tríptic informatiu editat pel Servei d’Atenció a Víctimes del Tràfic d’Éssers Humans (SAVTEH) del ministeri.

A més, el Principat va ratificar el Conveni de les Nacions Unides contra la delinqüència organitzada transnacional el setembre del 2011 i és part del Conveni del Consell d’Europa sobre la lluita contra el tràfic d’éssers humans del maig del 2005. Posteriorment, el Consell General, el maig del 2017, va aprovar la Llei de mesures per lluitar contra el tràfic d’éssers humans i protegir-ne les víctimes.

Pel que fa al SAVTEH, es va crear com una prestació de suport gratuïta i garantida que forma part de la cartera de serveis socials i sociosanitaris. Aquesta ajuda està adscrita a l’Àrea de Polítiques d’Igualtat del ministeri i ofereix una atenció pluridisciplinària a les víctimes de tràfic d’éssers humans i, si escau, als seus fills/es menors d’edat, relacionada amb la protecció, la informació, l’orientació, l’assessorament i la recuperació.

Aquesta pràctica delictiva és la segona activitat il·legal més lucrativa al món i cal tenir present que el 70% de les víctimes són dones i nenes. A tal efecte, cal recordar que consisteix en “la captació, el transport, el trasllat, l’acolliment o la recepció de persones recorrent a l’amenaça, l’ús de la força o altres formes de coacció, el rapte, el frau, l’engany, l’abús de poder o d’una situació de vulnerabilitat o a la concessió o recepció de pagaments o beneficis per obtenir el consentiment d’una persona que tingui autoritat sobre una altra amb finalitats d’explotació”.

Etiquetes

Comentaris

Trending