Andorra se suma a la celebració del Dia Mundial contra el tràfic d’éssers humans

Govern distribuirà un tríptic sobre les eines existents al país per lluitar contra aquesta activitat i recorda que el Principat està adherit als principals convenis internacionals per combatre-la

El 'blue heart' de la campanya de l'ONU.
El 'blue heart' de la campanya de l'ONU.

Aquest dissabte, 30 de juliol, es commemora el Dia Mundial contra el tràfic d’éssers humans, impulsat des de les Nacions Unides. Andorra se sumarà a aquesta celebració. Així, s’han previst diferents accions amb l’objectiu de fomentar la consciència social davant la situació de les víctimes d’aquesta xacra i a la vegada promoure i protegir els seus drets.

Així, el mateix dissabte es farà difusió d’una imatge d’adhesió a la campanya oficial ‘Blue heart’, de l’ONU. Serà compartida a les diferents xarxes socials i a les webs de Govern. També es farà difusió d’un nou tríptic informatiu sobre el tràfic d’éssers humans, que conté l’explicació del servei, la definició del delicte, els diferents tipus, indicadors, consells de prevenció i el telèfon d’atenció (el 181, que és gratuït i operatiu les 24 hores del dia). Aquest tríptic s’ha traduït al castellà, francès, anglès i ucraïnès.

Des del Govern, a través d’un comunicat, s’ha recordat que Andorra va ratificar el conveni de les Nacions Unides contra la delinqüència organitzada transnacional, el novembre del 2000 i és signatari del tractat del Consell d'Europa sobre la lluita contra el tràfic d'éssers humans del novembre del 2005. Aquest segon va entrar en vigor al Principat l’1 de juliol del 2011 i, seguint les seves disposicions, el Consell General va aprovar, el maig del 2017, la llei de mesures per lluitar contra el tràfic d'éssers humans i protegir-ne les víctimes. A més, recentment, s’ha aprovat l’adhesió del país al protocol per prevenir, reprimir i sancionar el tràfic de persones, especialment dones i infants, que complementa l’acord de Nacions Unides.

Per altra banda, existeix el Servei d’Atenció a les Víctimes de Tràfic d'Éssers Humans, creat per la dita llei. Té l’objectiu de protegir aquestes persones, com una prestació de suport gratuïta i garantida que forma part de la cartera de serveis socials i sociosanitaris. Està adscrit a l’àrea de Polítiques d’Igualtat del ministeri d’Afers Socials, Joventut i Igualtat i ofereix una atenció pluridisciplinària, a més d’incloure funcions de tractament en l'àmbit social i de seguiment en el psicològic i jurídic.

A més, des del ministeri d’Afers Socials, via Instagram, s’ha compartit un vídeo explicatiu. En ell, la cap d’àrea, Mireia Porras, dona detalls sobre què és el tràfic i com es preveu actuar si es detecta algun cas al país.

Comentaris (1)

Trending