327 persones van ser ateses durant el 2020 pel Servei d’Atenció Domiciliària

En els sis primers mesos del 2020 ja són 224 els usuaris que han estat portats per la plantilla de 32 empleats sense que hagi estat necessari contractar cap empresa privada

Una padrina atesa per una cuidadora.
Una padrina atesa per una cuidadora.

El Servei d’Atenció Domiciliària va atendre al llarg del 2020 un total de 327 persones. D’aquestes, 68 van gaudir d’una exoneració completa del pagament de les tasques. Fins al mes passat, el nombre d’usuaris del 2021 se situava en 224. Tots ells van poder rebre el servei per part dels 32 empleats del SAD, sense que s’hagi hagut de recórrer a empresa externa.

Així ho ha explicat la ministra d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Judith Pallarés, en les respostes a les preguntes formulades pel conseller general del Partit Socialdemòcrata, Carles Sánchez. En elles, es posa en relleu que, actualment, el Servei disposa d’una plantilla de 32 empleats, dels quals 28 treballadors familiars. També cal sumar la cap d’àrea, la coordinadora de la Unitat de Gestió i Seguiment, la de la Unitat de Valoració de les necessitats a domicili i i una administrativa.

Al llarg del 2020, van atendre 327 persones, de les quals 68 van gaudir de l’exoneració del cost del servei. En total, 25.345,5 hores facturades. En els sis primers mesos del 2021, ja són 224 els usuaris, dels quals 51 amb exoneració. Això ha suposat 13.631,5 hores facturades.

Des del ministeri es destaca que, en cap dels dos anys, s’ha hagut de contactar empreses externes per cobrir les necessitats. Sí que es remarca que “s’han atorgat ajuts ocasionals per poder accedir al SAD” a famílies que havien recorregut a negocis privats prèviament. En aquest sentit, es recorda que “entitats privades nacionals i estrangeres poden col·laborar amb les administracions públiques i formar part del sistema de serveis socials i sociosanitaris sempre que hagin obtingut l’autorització i l’acreditació preceptives”. Per ara, també s’ha assegurat no tenir constància ni d’intrusisme ni de cap cas de mala praxi.

Comentaris

Trending