2.380 treballadors encara es troben en un ERTO

D’aquests, 1.332 tenen reduïda la seva jornada laboral metre que 1.048 tenen suspès el contracte de treball, fórmules que es podrien allargar “en casos puntuals” a l’any 2021

Edifici del departament de Treball a Escaldes-Engordany.
Edifici del departament de Treball a Escaldes-Engordany. Arxiu

Els treballadors que es troben en situació d’ERTO, sigui en suspensió de contracte o en reducció de jornada -les dues figures que permet la normativa- han baixat de 2.500. En concret, són, actualment, 2.380. La normativa es mantindrà fins al desembre, però el cap de Govern, Xavier Espot, ha volgut reiterar que s’estudiarà, segons com evolucioni la pandèmia del coronavirus, si s’allarguen al 2021 en alguns sectors puntuals.

Segons les dades facilitades per Espot durant la seva intervenció en la presentació de l’informe econòmic de la Cambra de Comerç, actualment hi ha 2.380 assalariats en algunes de les dues figures contemplades a la normativa. Es tracta d’una xifra important encara però llunyana del màxim que es va registrar al maig, amb 10.214 persones.

Espot defensa que “han estat figures cabdals per evitar destrucció de llocs de treball i permetre que s’hagi afrontat la crisi amb més garanties”

D’aquests treballadors, 1.048 es troben en situació de suspensió de contracte. És a dir, no han ni tan sols d’anar a la feina. La resta, 1.332, ho fan però amb una jornada reduïda. Espot ha volgut defensar que el programa dels ERTO demostra que “ens ha guiat sempre la voluntat de preservar al màxim els llocs de treball i protegir, per extensió, el teixit productiu des del principi de corresponsabilitat entre Estat, empreses i assalariats”.

En línies generals, des que es va activar el programa amb la segona Llei òmnibus, aprovada a l’abril i que va entrar en vigor l’1 de maig, hi ha 1.400 empreses que han demanat acollir-s’hi en algun moment. “Han estat figures cabdals per evitar destrucció de llocs de treball i permetre que s’hagi afrontat la crisi amb més garanties”, ha defensat.

Sobre el futut dels ERTO i si aquests es poden allargar més enllà del desembre, Espot ha repetit que no es tanca pas aquesta porta, però que, per ara, es vol optar per la prudència i esperar esdeveniments. “Tenim marge per valorar fins a final s d’any com evoluciona la situació i determinar cas per cas quines conseqüències socials i econòmiques es deriven”, ha indicat, tot remarcant que, en tot cas, l’ampliació es faria “en casos puntuals”.

Etiquetes

Comentaris

Trending