Vives destaca el “compromís” d’Andorra, malgrat la pandèmia, amb la Cimera Iberoamericana

El Copríncep Episcopal remarca que i les relacions de cooperació amb Espanya i França

Un instant de l'acte de presentació de les cartes credencials.
Un instant de l'acte de presentació de les cartes credencials. Bisbat d'Urgell

El Copríncep Episcopal, Joan-Enric Vives, ha rebut les cartes credencials de fins a 25 ambaixadors. Per primera vegada, aquest acte s’ha fet conjuntament amb tots els representants en una cerimònia curta i amb totes les mesures sanitàries. Vives ha destacat la continuïtat d’Andorra en temps de pandèmia a la presidència de la Conferència Iberoamericana i el “compromís” en el manteniment de la Cimera de caps d'Estat i de Govern que tindrà lloc el pròxim 21 d’abril. També ha fet referència al programa de cooperació territorial amb els països veïns, França i Espanya.

El Palau Episcopal de la Seu d’Urgell ha acollit els 25 ambaixadors dels cinc continents que han entregat les seves cartes credencials al Copríncep. Ha sigut un acte curt, però que per primera vegada ha reunit tots els representants diplomàtics. A causa de les mesures de seguretat sanitària, s’han evitat les reunions personals.

Vives, al seu discurs, ha parlat de la Cimera Iberoamericana, que tindrà lloc el pròxim 21 d’abril, de forma mixta -quatre països de forma presencial i la resta, telemàtica-. És la primera vegada que Andorra assumeix la presidència, i el Copríncep ha indicat que “l’objectiu ha sigut donar a conèixer el Principat a la regió i oferir oportunitats d’intercanvi econòmic amb els Estats membres de la Conferència”.

Un dels altres punts importants a les paraules de Joan-Enric Vives ha sigut el programa de cooperació territorial europea que s’ha creat per a promoure el desenvolupament sostenible del territori fronterer entre Andorra, França i Espanya. “La nostra voluntat és la de crear un espai funcional entre els països que permeti el desenvolupament de projectes útils i necessaris per als ciutadans residents”, ha destacat.

A la recepció també hi ha estat present la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, que ha mantingut diferents reunions amb els ambaixadors. En aquests encontres els hi ha informat de l’actualitat política i econòmica del país, així com de la gestió que s’està duent a terme de la crisi sanitària. El cap de Govern, Xavier Espot, i diversos ministres del país també s’han reunit amb alguns dels representants diplomàtics.

El Copríncep Episcopal ha rebut  fins a 25 ambaixadors, entre els quals es trobaven el d’Aràbia Saudita, Azzam Abdulkarim Algain, la d’Austràlia, Sophia Ross Mcintyre, la d’Uruguai, Ana Teresa Ayala Barrios i el de Corea, Bahk Sahng-hoon, entre altres.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending