Ubach referma el suport d’Andorra al govern ucraïnès i la denúncia de la invasió russa

La titular d’Exteriors ha participat en el Consell Permanent Reforçat de l’OSCE celebrat, justament, coincidint amb el primer aniversari de l’agressió de Moscou

Comentaris

Ubach ha participat a la trobada de forma telemàtica.
Ubach ha participat a la trobada de forma telemàtica. SFGA

La ministra d’Afers Exteriors en funcions, Maria Ubach, ha participat aquest divendres de manera telemàtica en una reunió del Consell Permanent Reforçat de l’Organització per a la Seguretat i Cooperació a Europa (OSCE). La trobada s’ha centrat en la guerra d’Ucraïna, tot coincidint amb el primer aniversari de la invasió per part de Rússia. Durant la seva intervenció, ha remarcat un cop més el suport al govern de Kiev i la denúncia de l’agressió per part de Moscou.

Ubach ha condemnat novament l’acció russa contra Ucraïna: “és una violació flagrant del Dret Internacional i dels principis fonamentals consagrats tant a la Carta de les Nacions Unides, com a l'Acta Final de Hèlsinki i la Carta de París”. També ha volgut fer una crida al “cessament de les hostilitats contra la població i les infraestructures civils” i ha recordat que “la seguretat, els drets humans i la justícia estan estretament lligats; no es pot aconseguir una pau duradora sense justícia”.

La ministra també s’ha referit a les preocupants conseqüències humanitàries d’aquest conflicte i ha exposat de quina manera el Principat ha intentat ajudar-hi mitjançant aportacions a la Creu Roja Internacional i a diverses ONG. A la vegada, ha explicat als seus homòlegs que Andorra té inscrits en el seu registre fins a 380 refugiats, i que per primera vegada es va adherir a la política de sancions de la Unió Europea, en aquest cas contra Rússia i Bielorússia.

Ubach ha acabat apel·lant a la responsabilitat col·lectiva per buscar “tots els mecanismes i plataformes de diàleg per treballar per una pau duradora”. També ha reiterat el suport d’Andorra al govern i al poble ucraïnès.

Comentaris (4)

Trending