Trobada Sánchez-Espot sota l’ombra de l’‘Operació Catalunya’

La reunió entre els dos mandataris ha començat a les dotze del migdia a la Moncloa i ha de servir, oficialment, per abordar “afers d’interès bilateral” però sobre la taula es podrien posar qüestions més espinoses per Andorra

Espot i Sánchez, a l'inici de la trobada.
Espot i Sánchez, a l'inici de la trobada. SFGA

El cap de Govern, Xavier Espot, i el president de l’executiu espanyol han iniciat la reunió bilateral prevista per aquest divendres al palau de la Moncloa. Al llarg de la trobada, la primera des de l’abril del 2020, tots dos mandataris abordaran afers d’interès bilateral. L’encontre, però, està marcat per l’ombra que genera l’inici al Principat d’un procés judicial per la branca andorrana de l’anomenada ‘Operació Catalunya’, amb l’antecessor de Sánchez, Mariano Rajoy, com a un dels encausats.

La trobada estava inicialment prevista per a les onze del matí. Respon a la demanda realitzada, fa unes setmanes, pel mateix Espot. Finalment, s’ha retardat una hora, ja que Sánchez, prèviament ha volgut presidir la reunió del centre de coordinació en la lluita contra els incendis que fa dies afecten diverses zones d’Espanya, amb milers d’hectàrees cremades.

Oficialment, la trobada, la primera que es fa des de l’encontre que Espot i Sánchez van mantenir a Soldeu l’abril del 2020 en el marc de la Cimera Iberoamericana, ha de servir per abordar temes “d’interès bilateral”. Fonts consultades, però, també han remarcat que des de la Moncloa es vol insistir en la necessitat que Andorra creï alguna ajuda per aquells nacionals espanyols que tornen al seu país després de treballar al Principat.

A la vegada, sobre la reunió hi planeja l’ombra de l’impuls a Andorra del procés judicial que vol dirimir les possibles responsabilitats en la branca andorrana de l’‘Operació Catalunya’. Cal recordar que la batlle ha ordenat a la policia investigar un afer pel qual han estat encausats l’ex president espanyol Mariano Rajoy, dos dels seus ministres, Cristóbal Montoro i Jorge Fernández Díaz, i bona part de la cúpula policial d’aquella època al país veí.

-seguirà ampliació-

Comentaris (2)

Trending