Tor reforça el compromís d’Andorra en la pau i el diàleg

La ministra d'Exteriors ha participat aquest dimecres en la tercera trobada de la Plataforma Internacional de Crimea

La ministra d'Exteriors, Imma Tor durant la seva intervenció.
La ministra d'Exteriors, Imma Tor durant la seva intervenció. SFGA

Andorra ha reforçat aquest dimecres el compromís en la pau i el diàleg. La ministra d'Exteriors Imma Tor ha participat en la tercera trobada de la Plataforma Internacional de Crimea. Ho ha fet al costat dels líders mundials i ha explicat l'aportació del país enfront de la guerra amb l'acollida de refugiats.

La majoria de ponències han fet esment al futur de Crimea i temes de seguretat al Mar Negre. La Plataforma de Crimea és una iniciativa diplomàtica d'Ucraïna i del seu president, Volodímir Zelenski.

 L'objectiu de la plataforma és actuar com a un mecanisme de coordinació internacional que treballi per a restablir les relacions entre Rússia i Ucraïna a través de la reversió de l'annexió de Crimea l'any 2014 per part de la Federació Russa, realitzada després del Referèndum de l'Estatut de Crimea de 2014.

El síndic Carles Ensenyat va confirmar l’assistència a la segona cimera parlamentària de la Plataforma de Crimea, el proper 24 d’octubre a Praga. Aquest dimecres, Imma Tor ha intervingut per videoconferència.

Etiquetes

Comentaris

Trending