Rússia ‘amenaça’ Andorra, San Marino i Mònaco per sucumbir “a les pressions d’Occident”

Un alt càrrec del ministeri d’Afers Exteriors rus afirma que “malauradament, els líders d’aquests països no van mostrar la voluntat d’entendre la posició russa i els motius dels esdeveniments d’avui a Ucraïna”

El president rus, Vladimir Putin.
El president rus, Vladimir Putin. AGÈNCIES

Rússia ha enviat una mena d’advertència als tres microestats europeus, això és Andorra, San Marino i Mònaco, per haver aprovat sancions a aquell país arran de l’atac armat a Ucraïna. Un alt càrrec del ministeri d’Afers Exterior rus ha lamentat que els tres països hagin sucumbit a les pressions d’Occident. Però els ha recordat que això no els eximeix d’haver d’assumir les seves responsabilitats.

Segons que ha manifestat a l’agència de comunicació russa Sputnik el director del departament europeu del ministeri d’Afers Exteriors de Rússia, Alexei Paramanov, les autoritats de San Marino, Mònaco i Andorra van ser pressionades per Occident per imposar sancions contra Rússia, però de totes maneres, segons Paramanov, hauran d’assumir les conseqüències de la decisió. “En la situació actual, la direcció de San Marino, Mònaco i Andorra va sucumbir a la pressió informativa assotada per Occident i ens va imposar sancions”, hauria declarat el diplomàtic rus.

Amb tot i “malauradament, els líders d’aquests països no van mostrar la voluntat d’entendre la posició russa i els motius dels esdeveniments d’avui a Ucraïna, que van resultar en una violació dels seus propis principis constitucionals i polític-diplomàtics”, va assegurar Paramanov.  Tota la responsabilitat de “les conseqüències i les oportunitats de cooperació no aprofitades” derivades de les sancions anti-Rússia recauen íntegrament en els governs de San Marino, Mònaco i Andorra, ha afegit el diplomàtic.

Etiquetes

Comentaris (14)

Trending