Ros espera que en cinc o sis anys estigui resolta la delimitació territorial al Planell de la Tossa

(AMB VÍDEO) L'ambaixador espanyol a Andorra assegura que els treballs trigaran temps i assegura que s'aprofitarà per marcar els límits de tota la frontera entre Espanya i Andorra

Entrevista a l'ambaixador d'Espanya a Andorra, Àngel Ros

La revisió dels límits territorials entre Andorra i Espanya continuen, malgrat que no només s’aprofita per solucionar el tema del parc fotovoltaic al Planell de la Tossa, sinó que, segons ha explicat l’ambaixador espanyol al Principat, Àngel Ros, es vol posar negre sobre blanc a tota la frontera. Desitjaria que en cinc o sis anys aquesta qüestió s'hagi resolt.

La comissió mixta formada per ambdós països s’ha reunit en dues ocasions, una Madrid i l’altra a Andorra. La pròxima trobada serà al juliol un cop es reprenguin els treballs tècnics. Cal tenir en compte que durant l’hivern no es poden dur a terme per les condicions meteorològiques que dificulten l’accés. El que sí que continuen són les tasques de consultar la informació als diferents arxius històrics sobre els municipis i comuns implicats.

Ros ha explicat a l'Altaveu que s’ha fet una divisió artificial en set trams, dels quals s’han fet treballs tècnics en dos. “L’únic possible problema que hi ha és al Planell de la Tossa. Per poder aplicar a un lloc has d’aplicar solucions globals”. D’aquesta manera, diu que “s’ha de veure la delimitació que s’ha establert en el conjunt de la frontera i per establir una línia a la zona on hi ha el parc fotovoltaic cal una continuïtat amb la resta de la delimitació”.

L’ambaixador espanyol a Andorra no ha volgut posar un termini per tenir aquesta qüestió resolta, però “signaria que estigués acabat entre cinc o sis anys”. Ha deixat clar que “són temes llargs” i ha recordat que en una qüestió similar amb França es va trigar uns dotze anys a arribar a un acord. Per aquest motiu, diu que no només es treballa amb solucionar un punt, sinó que s’aprofitarà per delimitar correctament tota la frontera entre Espanya i el Principat.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending