La reunió de la Francofonia sobre els ODS dona el tret de sortida a l’agenda d’Andorra a l’ONU

La ministra d’Afers Exteriors, Imma Tor, i el cap de Govern, Xavier Espot, es troben aquesta setmana a Nova York on participaran en reunions d’alt nivell

Imma Tor durant la reunió de la Francofonia.
Imma Tor durant la reunió de la Francofonia. SFGA

El cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra d’Afers Exteriors, Imma Tor, es troben aquesta setmana a Nova York per participar en la 78a Assemblea General de les Nacions Unides. L’agenda ha començat amb la participació de la titular de la cartera ministerial a la reunió de la Francofonia sobre la implantació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Tor ha exposat els seus homòlegs francòfons l’acció que l’executiu està duent a terme en diferents àmbits a favor de la sostenibilitat. Així ha refermat el compromís d'Andorra en l'assoliment de l'Agenda 2030 i ha explicat accions implementades el transport públic gratuït, per fomentar una mobilitat sostenible i reduir l'emissió de gasos d'efecte hivernacle. També ha exposat la Llei d’igualtat efectiva entre homes i dones o les polítiques per protegir els infants i adolescents.

Els mandataris andorrans participaran en les diferents reunions d’Alt Nivell organitzades paral·lelament al Debat General, i en les reunions bilaterals previstes al llarg d’aquesta setmana que clourà el pròxim divendres, amb la intervenció de Xavier Espot davant de l’Assemblea General.

Comentaris

Trending