Els residents francesos escolliran el 30 de maig el seu representant al consell consular

Les darreres eleccions van tenir lloc el 2014 i la disminució d'inscrits a la seu diplomàtica ha fet que es passi de tres representants a un

L'ambaixada de França a Andorra.
L'ambaixada de França a Andorra. ARXIU

Els residents francesos escolliran el 30 de maig el seu representant al consell consular. Entre els dies 21 i 26 del mateix mes es podrà votar per internet. La disminució d'inscrits a la seu diplomàtica ha fet que es passi de tres representants a un. Els residents francesos a l'estranger s'han d'inscriure en el registre del consolat.

L'elegit entrarà a formar part durant sis anys del consell consular. Treballen conjuntament amb les ambaixades i els consolats representant la presidència de França a l'exterior. Les eleccions s'havien d'efectuar el 17 de març de l'any passat però es van ajornar a causa de la pandèmia de coronavirus. En aquell moment hi havia dues candidatures que havien anunciat la seva intenció de presentar-se.

Els consells consulars van ser creats per llei del 22 de juliol del 2013 i les primeres eleccions es van dur a terme el 2014. A Andorra van ser escollits, Catherine Metayer, Philippe Noël i Jacques Carcy. Actualment hi ha més de 3.500 francesos residint a Andorra. D'ells 2.400 estan inscrits a les llistes electorals que els permeten votar en les eleccions al seu país i 1.900 inscrits als registre, on s'inclouen els menors. És aquest darrer registre el que es té en compte a l'hora de prendre qualsevol decisió com la ja esmentada reducció de consellers que implica un descens també de la representitivitat.

Etiquetes

Comentaris

Trending