Els residents francesos escolliran el 30 de maig el seu representant al consell consular

Les darreres eleccions van tenir lloc el 2014 i la disminució d'inscrits a la seu diplomàtica ha fet que es passi de tres representants a un

L'ambaixada de França a Andorra.
L'ambaixada de França a Andorra. ARXIU

Els residents francesos escolliran el 30 de maig el seu representant al consell consular. Entre els dies 21 i 26 del mateix mes es podrà votar per internet. La disminució d'inscrits a la seu diplomàtica ha fet que es passi de tres representants a un. Els residents francesos a l'estranger s'han d'inscriure en el registre del consolat.

L'elegit entrarà a formar part durant sis anys del consell consular. Treballen conjuntament amb les ambaixades i els consolats representant la presidència de França a l'exterior. Les eleccions s'havien d'efectuar el 17 de març de l'any passat però es van ajornar a causa de la pandèmia de coronavirus. En aquell moment hi havia dues candidatures que havien anunciat la seva intenció de presentar-se.

Els consells consulars van ser creats per llei del 22 de juliol del 2013 i les primeres eleccions es van dur a terme el 2014. A Andorra van ser escollits, Catherine Metayer, Philippe Noël i Jacques Carcy. Actualment hi ha més de 3.500 francesos residint a Andorra. D'ells 2.400 estan inscrits a les llistes electorals que els permeten votar en les eleccions al seu país i 1.900 inscrits als registre, on s'inclouen els menors. És aquest darrer registre el que es té en compte a l'hora de prendre qualsevol decisió com la ja esmentada reducció de consellers que implica un descens també de la representitivitat.

Etiquetes

Comentaris

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.