Els refugiats hauran d’estar immunitzats o s’hauran de vacunar de forma obligatòria

El Govern oferirà les dosis que siguin necessàries a les persones que arribin al Principat fugint de la guerra d’Ucraïna

Vacunació d'una persona.
Vacunació d'una persona. SFGA

Un dels requisits que hauran de tenir els refugiats ucraïnesos per poder-se establir al Principat encara que sigui de manera transitòria és estar immunitzats. I si no ho estan, obligatòriament hauran de sotmetre’s al procés de vacunació. El Govern posarà a la seva disposició les dosis que siguin necessàries.

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, ha deixat clar, respecte els desplaçats que vagin arribant, que “és important que puguin estar vacunats o que es puguin vacunar, és una obligació”, ha afirmat textualment. El seu company de gabinet i titular de Finances alhora que portaveu governamental, Eric Jover, ha assegurat que es mirarà la situació cas per cas.

Ho afirmar el ministre portaveu en relació al fet que no és clar que en funció de la urgència amb què aquests refugiats hagin hagut de sortir del seu país puguin acreditar degudament la seva situació sanitària en relació amb la Covid. “Haurem d’anar mirant el cas per cas, tampoc no estem parlant de tantes persones. Mirarem quin és el procediment adequat, si (hi ha algun desplaçat) no ho està (de vacunat)”.

Comentaris (1)

Trending