Portugal vol estrènyer més les relacions amb Andorra però no posa data al nou consolat general

L’ambaixador João Antonio Mira Gomes ha mantingut les darreres hores trobades amb diversos integrants del nou gabinet ministerial andorrà per avaluar la situació bilateral

João Antonio Mira Gomes en arribar al despatx del cap de Govern, Xavier Espot.
João Antonio Mira Gomes en arribar al despatx del cap de Govern, Xavier Espot. SFGA

Portugal pretén estrènyer les relacions bilaterals en aquells camps, com l’economia o l’educació, en què hi pot haver més i millors sinergies entre els dos estats. Amb tot, i una de les consecucions que hi hauria d’haver de més impacte per als residents portuguesos a Andorra, la posada en marxa amb tots els ets i uts d’un consolat general, no té data. S’estan fent passos però tot està en l’aire.

Encara que la qüestió, en alguna de les reunions que aquest dilluns va mantenir l’ambaixador de Portugal a Espanya i Andorra, João Antonio Mira Gomes, va estar sobre la taula, va quedar clar que ara per ara no hi ha un calendari tancat que es pugui anunciar. De fet, tot plegat va amb més retard del que inicialment s’havia anunciat. Hores d’ara, segons fonts properes al Govern, no hi ha ni cònsol designat ni tan sols emplaçament definitiu on s’ubicaria el nou departament, que poc o molt canviarà del seu lloc actual perquè necessitarà de més espai.

52917250846 8fa6278a13 o
Trobada dels representants portuguesos amb Conxita Marsol.

Això sí, Portugal està obertament disposat a buscar vies de col·laboració encara més intenses que fins ara amb Andorra. O així hauria quedat palès en les múltiples trobades que Mira Gomes va dur a terme aquest dilluns amb diversos integrants del nou gabinet ministerial, amb el cap de Govern, Xavier Espot, al capdavant. El diplomàtic també s’hauria trobat amb el síndica general, Carles Ensenyat, i amb responsables ministerials com Conxita Marsol, Ladislau Baró o Imma Tor.

Amb tot, però, dels contactes que l’ambaixador va mantenir amb els representants del Govern no n’hi ha hagut cap mena de comunicació oficial. La visita va tenir un component més institucional que cap altra cosa. Però també és cert que almenys des de Portugal es voldria establir una mena de calendari de treball des d’ara fins a final d’any per incrementar els llaços de cooperació, sense que hagin transcendit qüestions concretes.

Etiquetes

Comentaris

Trending