Andorra valora participar entre un i tres projectes europeus per impulsar el país

Ara hauran d'estudiar quins d'ells poden adequar-se millor, en termes de costos, i són més beneficiós per a la societat

Una de les participants en jornades sobre l'Acord d'Associació i els programes de la UE
Una de les participants en jornades sobre l'Acord d'Associació i els programes de la UE

Les segones jornades sobre l'Acord d'Associació i els programes de la UE que s’han desenvolupat en els dos darrers dies han arribat a la seva fi. En aquesta ocasió els diferents tallers han permès “poder passar de la perspectiva més general al detall d'aquests programes”, ha indicat el secretari d’estat d’Afers Europeus Landry Riba en la clausura de les segones jornades i que ha donat totes les eines a l’executiu i agents econòmics i socials. Segons ha avançat Riba, la voluntat és “adherir-se entre un i tres programes”, tot i que no encara no s’ha pres cap decisió.

Ara els toca estudiar “en quina mesura ens sumem als programes, si totalment o en alguns dels seus eixos estratègics perquè també és una qüestió de costos".  En aquest sentit, ha recordat que l’impost depèn de cadascun del programa i del pressupost assignat i ha posat com a exemple el d’Europa Creativa, que s’estava treballant avui, “amb 500.000 euros en set anys” i 2.400 milions d'euros de pressupost o l’Horitzó Europa amb 18,2 milions d'euros en el mateix període de temps, però que té un pressupost de 45,5 bilions d'euros.

Una relació amb aquests programes que Andorra desenvoluparia en qualitat de país tercer, com el Regne Unit, o amb el futur amb un acord d’associació, i que permetria obtenir “finançament” per a desenvolupar projectes transnacionals, com ha ressaltat el coordinador de la oficina d’Europa Creativa i Punt Europeu Ciutadania del ministeri de Cultura i Esports d’Espanya, Augusto Paramio.

La valoració d’aquesta segona jornada, com en la primera, ha estat positiva amb interès en tots els àmbits que s’han proposat i ara és feina de l’executiu estudiar amb quins es pot encaixar millor i com fer-ho.

Etiquetes

Comentaris

Trending