La negociació amb la UE sobre circulació de mercaderies fa un avenç substancial

Es reprenen les converses després de l'aturada a causa de la pandèmia de la Covid-19

EL SECRETARI D'ESTAT D'AFERS EUROPEUS, LANDRY RIBA.
EL SECRETARI D'ESTAT D'AFERS EUROPEUS, LANDRY RIBA. SFGA

El secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, ha encapçalat la delegació andorrana que ha mantingut una nova ronda de negociació per al’Acord d’associació amb la Unió Europea (UE), en format virtual per primer cop des de l’inici de les negociacions. La trobada ha permès avançar substancialment en el treball relatiu a annexos que regulen diferents àmbits vinculats a la lliure circulacióde mercaderies i la lliure circulació de serveis.

En concret, la trobada bilateral s’ha centrat en matèries relacionades amb les duanes, la salut animal, la salut vegetal i la seguretat alimentària. Així mateix, s’hantractat els annexos relatius als serveis audiovisuals i als serveis de la societat de la informació. Aquesta nova ronda de negociació amb la UE permet continuar avançant amb la discussió dels annexos del cabal comunitari, amb la voluntat que la situaciógenerada per la Covid-19 tingui el mínim impacte possible.

Precisament en aquest sentit, Riba ha valorat molt positivament la represa de les negociacions després que la ronda del març quedés anul·lada degut a l’esclat de l’emergència sanitària a Europa. Ha estat particularment interessant per Andorra
avançar els temes pendents sobre la lliure circulació de mercaderies, sobretot en vista a les pròximes reunions públiques d’informació a la ciutadania, previstes a la tardor, i que se centraran en aquesta llibertat de circulació. Aquesta trobada ha estat la primera sota el lideratge, per part europea, del recentment nomenat cap negociador, Stefano Sannino. Andorra i la UE han acordat que durant els propers mesos tinguin lloc diversos intercanvis tècnics per preparar la propera sessió de negociació que tindrà lloc al mes d’octubre.

Etiquetes

Comentaris

Trending