Marín defensa a Santo Domingo la importància d’avançar cap a una administració més digital

La ministra ha participat en un dels esdeveniments previs a la Cimera Iberoamericana que s’ha de celebrar al país caribeny

Marín, durant la seva intervenció.
Marín, durant la seva intervenció. SFGA

La titular d’Administracions Públiques i Participació Ciutadana, Trini Marín, ha participat aquesta setmana en el Fòrum Iberoamericà de ministres de l’Administració Pública i Reforma de l’Estat que se celebra a la capital de la República Dominicana, Santo Domingo. Allà, i recordant l’experiència de la pandèmia, ha defensat la necessitat d’avançar cap a un sistema més digital, a la vegada que per impulsar la participació de la ciutadania.

Es tracta d’una reunió que forma part del calendari oficial de la Conferència Iberoamericana i s’inscriu en les trobades prèvies a la XXVIII Cimera de caps d’Estat i de Govern que tindrà lloc al país caribeny sota el lema “Recuperació amb Reestructuració, Junts cap a una Iberoamèrica justa i sostenible’. Durant la seva intervenció, Marín ha volgut recordar que l’esdeveniment anterior es va haver de fer de forma en gran part telemàtica per culpa de la crisi sanitària, una situació inesperada i que va demanar una adaptació tecnològica ràpida.

“És la nostra responsabilitat accelerar les accions que permetin aconseguir una administració digital, participativa, transparent, responsable innovadora i inclusiva i que no deixi a ningú enrere”, ha afirmat, tot remarcant que també cal posar el focus en la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Marín també ha compartit amb el fòrum les principals línies polítiques que s’han impulsat des del Govern en àmbits com la participació ciutadana i la transparència així com en la igualtat de gènere o la transformació digital.

Comentaris (7)

Trending