Macron dóna positiu de coronavirus i Castex s’ha d’aïllar en ser contacte estret

Tots dos han suspès les seves respectives agendes, i mentre el president francès i Copríncep d’Andorra té símptomes, el primer ministre es troba perfectament

El president francès, Emmanuel Macron, durant un discurs.
El president francès, Emmanuel Macron, durant un discurs. ELYSÉE

El president francès i Copríncep d’Andorra Emmanuel Macron ha donat positiu de coronavirus. El seu contagi confirmat a través d’una PCR ha obligat a suspendre la seva agenda -que incloïa un viatge al Líban ben aviat- i a confinar-se durant uns dies, una situació que també ha hagut de fer el primer ministre de França, Jean Castex, que és considerat contacte estret del màxim responsable de la República.

Macron es va sotmetre a una PCR en notar els primers símptomes i la prova va donar positiu, segons que s’ha informat pels canals oficials. No s’ha indicat, però, quan s’hauria pogut contagiar ni arran de què. De moment, resta a l’Elisi i continua fent feina, malgrat que no pot fer cap trobada ni acte públic. Com s’ha dit, també s’ha confinat Jean Castex per ser contacte estret de Macron. Castex no té cap símptoma i s’ha sotmès a una PCR de la qual s’esperen resultats.

La infecció que pateix Macron també ha obligat a situar-se en quarantena el president espanyol, Pedro Sánchez, que el cap de setmana va compartir un àpat amb el president francès.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending