França aixeca la prohibició de desplaçar-se a més de 100 km

També s'ha decidit suspendre la prova oral de francès del batxillerat dels alumnes de primer

El primer ministre francès, Édouard Philippe durant la compareixença d'aquest dijous.
El primer ministre francès, Édouard Philippe durant la compareixença d'aquest dijous. GOUVERNEMENT.FR

El govern de França ha anunciat aquest dijous les mesures de la fase 2 del desconfinament. La més destacada és l'aixecament, a partir del 2 de juny, de la prohibició de desplaçar-se a més de 100 km de casa. També s'ha decidit suspendre la prova oral de francès del batxillerat dels alumnes de primer. La nota s'atribuirà mitjançant l'avaluació continuada.

El primer ministre Édouard Philippe ha anunciat l'obertura dels parcs i dels jardins, i dels bars i els restaurants. Fins al 21 de juny continuen prohibides les trobades de més de 10 persones a l'espai públic, l'obertura de discoteques, sales de joc i estadis esportius. El proper dimarts es podran reprendre els entrenaments col·lectius de clubs professionals sempre sota un estricte control mèdic.El dia 22 de juny s'obriran els cinemes. En l'àmbit de les comunicacions, l'aeroport de Paris-Orly obrirà el 26 de juny. La instal·lació està tancada des del 31 de març.

Pel que fa a les escoles, el ministre d'Educació, Jean-Michel Blanquer ha subratllat que el 2,5% dels centres de primària estan oberts des de l'11 de maig. Amb la fase 2 s'obriran totes les escoles.Totes les famílies que ho desitgin podran portar els seus fills alguns dies a la setmana, si així ho creuen necessari. La posada en marxa de totes aquestes mesures s'ha fet després de tenir en compte quatre indicadors que ha detallat el ministre de Sanitat, Olivier Véran: l'incidència (el nombre de persones infectades en una setmana sobre 100.000 habitants), la taxa de positivitat de tests PCR, el paràmetre R, i l'ocupació de les unitats de cures intensives.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending