Quarantena obligatòria de catorze dies si es viatja des d'Andorra al Regne Unit

El govern britànic se suma als de Dinamarca i Finlàndia, que també han anunciat la mesura aquest dijous, mentre que Suïssa es reserva el dret a aplicar restriccions similars

Control de passaports a l'aeroport de Hèlsinki.
Control de passaports a l'aeroport de Hèlsinki. Altaveu

El Regne Unit, tot el territori, s'ha sumat a Finlàndia i DInamarca per tornar a aplicar restriccions als viatgers que procedeixin d'Andorra,, que hauran de fer una quarantena. Suïssa, per la seva part, no tanca la porta a fer controls si s'arriba. La situació canvia constantment i, per això, des del Govern aconsellen a qui hagi de desplaçar-se que s'informi si hi ha limitacions al seu destí i que s'inscriguin en el registre de viatgers del ministeri d'Exteriors.

Aquest dijous, diferents països europeus han anunciat un enduriment de les condicions per a les persones que es traslladin procedents de zones on consideren que el coronavirus està en expansió. I Andorra, almenys per a quatre Estats, ho és. En primer lloc, Suïssa ha avisat que es reserva el dret de fer controls als viatgers que provinguin del Principat.

Encara més estrictes seran Dinamarca, Finlàndia i tot el Regne Unit. En aquests tres casos, qui s'hi desplaci des d'Andorra, en arribar, haurà de fer quarantena. En el as de les illes britàniques, inicialment la mesura l'havien adoptat Gal·les i Escòcia, però ja al vespre el ministre de Transport, Grant Shapps, ha anunciat que la mesura s'aplicaria a tot el territori. Així, el seu executiu ha decidit retirar el Principat, així com Bahamas i Bèlgida, de la seva llista de "corredors de viatge". Per tant, igual que els espanyols, qui arribi a les illes provinent d'Andorra haurà de fer una quarantena de catorze dies. 

Des del Govern s'ha explicat que, per ara, no han pogut elaborar una relació de països on existeixen aquestes restricions, ja que hi ha canvis constants i es difícil tenir la informació actualitzada. Aquest dijous, França ha comunicat que hi ha rebrots en alguns països europeus, com Andorra i que cal estar alerta i seguir l'evolució de la pandèmia. Recorden que cal consultar el mapa que ha elaborat el Centre europeu de prevenció i de control de les malalties. També recomana consultar la pàgina web del Govern d'Andorra.

Una altra zona on, si bé es pot viatjar, sí que hi ha una mesura a complir és Galícia. A finals del mes passat, la Xunta va exigir que qui es desplaci des del Principat ho comuniqui en un termini màxim de 24 hores des de la seva arribada com a mesura per prevenir l’expansió del coronavirus.En aquelles mateixes dates, el govern de Noruega va recomanar no viatjar a Andorra.

 

 

 

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending