Felip VI faria un viatge a Andorra previ a una Cimera que apunta a ser majoritàriament telemàtica

Fonts diplomàtiques espanyoles assenyalen que l’opció més probable és que l’esdeveniment només suposi la visita a Andorra de mandataris dels països de l’entorn i que la resta s’hi connectin a distància per culpa de la pandèmia

Felip VI, en una reunió amb la secretària general iberoamericana, Rebeca Grynspan.
Felip VI, en una reunió amb la secretària general iberoamericana, Rebeca Grynspan.

El rei d’Espanya, Felip VI, realitzaria una visita al Principat prèvia a la Cimera Iberoamericana que s’ha de celebrar a l’abril. El monarca seria un dels pocs caps d’Estat que acabarien participant en l’esdeveniment de forma presencial, donades les limitacions imposades per la situació sanitària provocada per la pandèmia del coronavirus. D’aquesta forma, es mantindrien la idea d’un viatge previ que ja existia amb la planificació inicial de la cita.

Així ho indiquen diversos mitjans espanyols i de l’Amèrica Llatina citant l’agència EFE. Segons les informacions, el govern espanyol ja reconeix que la possibilitat d’una Cimera totalment presencial és gairebé impossible, vista l’evolució de l’epidèmia de la Covid-19. Cal recordar que l’esdeveniment s’havia ajornat l’any passat, justament, amb l’esperança de poder mantenir el pla inicial d’una trobada amb els 22 líders polítics al Principat. Això, ara mateix sembla una quimera.

Toca, doncs, pensar en opcions alternatives que suposarien, segons fonts diplomàtiques, apostar per la vinguda al país d’un reduït grup de mandataris i que la resta ho fes de forma telemàtica. Si s’optés per aquesta fórmula, es dona per fet que el cap de la Casa Reial espanyola i el president del govern, Pedro Sánchez, estarien a Andorra. I, en aquest cas, Felip VI realitzaria un viatge previ, tal com ja estava previst en un principi.

A banda, al Principat també hi estarien els líders portuguesos, Marcelo Rebelo de Sousa i Antonio Costa, i la secretària general Iberoamericana, Rebeca Grynspan.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending