Exteriors gestiona la repatriació de quatre andorrans d’Ucraïna

La destrucció de l'aeroport de Kiev, el tancament de l'espai àeri, i el col·lapse a la xarxa viària dificulten la tornada tot i que es podrien integrar en el protocol d'evacuació de França o d'Espanya

Comentaris

Camions militars russos entrant a Ucraïna des de Crimea en una captura d'una càmera de videovigilància.
Camions militars russos entrant a Ucraïna des de Crimea en una captura d'una càmera de videovigilància. ALTAVEU

El ministeri d'Exteriors ha pogut contactar amb quatre andorrans que són a Ucraïna i gestiona un repatriament que no estarà exempt de dificultats. El principal aeroport del pais, que és del Kiev ha quedat destruït, i el país està tancat al trànsit aèri. La majoria de carreteres estan col·lapsades pels vehicles dels ciutadans que fugen del conflicte i només queda l'alternativa del tren fins a un altre país.

Una possibilitat és que els andorrans es puguin integrar en els protocols d'evacuació que engegaran França i Espanya. En el cas espanyol es farà públic en les pròximes hores. Algun dels andorrans, com és el cas de Jordi Escura, membre del cos tècnic de la federació ucraïnesa de futbol, marxa amb una furgoneta per la frontera amb Polònia, una ruta molt transitada i amb alguns trams de la calçada amb molt mal estat. A les gasolineres hi ha llargues cues de vehicles i moltes estan tancades. Per tot això no descartava fer el viatge amb tren. La recomanació, però, des del ministeri d'Exteriors és que estigui a l'hotel fins que es trobi una solució diplomàtica. Amb Jordi Escura hi ha Lluís Cortés, extrenador de l'equip femení del Barça de futbol i actual seleccionador d'Ucraïna. Cortés ja ha contactat amb l'ambaixada espanyola. Finalment, tots dos han marxat per carretera.

 

El president Rus, Vladimir Putin, ha anunciat aquesta dijous a la matinada una operació militar a l'est del país, a la zona del Donbass, i poques hores després s'han sentit els primers bombardejos, a Kíev i altres grans ciutats del país.

-Seguirà ampliació-

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending