Espot participa en la Cimera per la pau a Ucraïna

El cap de Govern es troba a Suïssa on durant aquest cap de setmana participarà en sessions de treball amb l’objectiu d’impulsar una plataforma de diàleg

Comentaris

Xavier Espot amb Viola Amherd i Volodímir Zelenski.
Xavier Espot amb Viola Amherd i Volodímir Zelenski. Alessandro della Valle

El cap de Govern, Xavier Espot, ha participat en la primera jornada de treball de la Cimera per la pau a Ucraïna, que se celebra fins demà a Suïssa. Un centenar de delegacions de diferents països, amb presència de gairebé seixanta caps d’Estat i de Govern, s’han desplaçat fins a Bürgenstock amb l’objectiu d’impulsar una plataforma de diàleg i el camí de la pau.

La presidenta de la Confederació Suïssa, Viola Amherd, i el president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, han donat la benvinguda als mandataris i han reiterat la voluntat d’aquesta cimera –organitzada pel país alpí a petició del govern ucraïnès– d’esdevenir un fòrum entre els estats presents per tal d’inspirar un futur procés de pau entre Ucraïna i la Federació Russa que sigui integral, duradora i justa.

Espot just abans de viatjar cap a Suïssa manifestava que “Andorra ha adoptat una posició molt ferma des del principi del conflicte, posicionant-se a favor d’Ucraïna, per tant, a favor del compliment del dret internacional, de la no-agressió, de la pau".

Demà continuarà la reunió plenària i es duguin a terme sessions de treball paral·leles, en una de les quals participarà el cap de l’executiu.

Comentaris (21)

Trending