Espanya prohibeix els seus ciutadans fer turisme durant el Nadal

L’acord del consell interterritorial estableix que no es podran fer desplaçaments, excepte per reunions familiars, fora de les comunitats autònomes, fet que, de facto, impedirà l’arribada de visitants a Andorra

Illa ha comparegut després de la reunió amb la ministra de Política Territorial, Carolina Darias.
Illa ha comparegut després de la reunió amb la ministra de Política Territorial, Carolina Darias. MONCLOA

Els espanyols no podran moure’s de comunitat autònoma durant les dades de Nadal. Així ho ha anunciat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, després de la reunió del consell interterritorial que havia d’avaluar, justament, les mesures a prendre de cara a les festes per evitar un nou desbocament del coronavirus. A banda de les excepcions ja habitual en aquests confinaments, es permetran els viatges per participar en trobades familiars, però no pas per viatges turístics. Per tant, ara mateix l’arribada de turistes del país veí del sud a Andorra queda seriosament en dubte.

La proposta, adoptada segons illa amb un “nivell ampli de consens”, ha estat presentada en la reunió mantinguda entre els responsables sanitaris de les diferents regions. Així, s’estableix que “entre el 23 de desembre del 2020 i el 6 de gener del 2021, les comunitats autònomes faran efectiva la limitació de l’entrada i sortida (...) tret d’aquells desplaçaments adequadament justificats (...) així com pels que siguin lloc de residència habitual de familiars o persones properes al desplaçat”.

Illa ha admès que la comunitat de Madrid hi ha votat en contra i que Catalunya s’ha abstingut, però ha remarcat que “els acords s’han de complir obligatòriament”. Ho ha justificat argumentant que “ens hi juguem molt; ha costat molt doblegar la corba de la segona onada i hem de seguir sent prudents a l’espera que arribin les vacunes i tinguem mesos per distribuir-les entre la formació”.

Això suposa, de retruc, que Andorra no podrà rebre durant el Nadal visitants o turistes provinents de cap comunitat autònoma. L’única excepció podria ser Catalunya, si finalment la Generalitat acaba acceptant que el Principat sigui equiparat a l’Alt Urgell, tal com han demanat el mateix Govern com les autoritats comarcals.

Comentaris (10)

Trending