Espanya obligarà a fer dues setmanes de quarantena a qui arribi des de l’estranger

La mesura, de la que queden exclosos els treballadors fronterers i els transportistes, entrarà en vigor el divendres i es mantindrà fins que s’aixequi l’estat d’alarma

El ministre de Sanitat espanyol, Salvador Illa, al centre.
El ministre de Sanitat espanyol, Salvador Illa, al centre.

El govern espanyol obligarà a les persones que arribin al país provinents de l’estranger a fer una quarantena de catorze dies. La mesura no afectar els treballadors frontereres, els transportistes o les tripulacions de mitjans de transport, així com tampoc als professionals sanitaris que vaig a exercir la seva activitat, sempre que no hagin estat en contacte amb afectats pel coronavirus. L’ordre estarà en vigor fins que s’aixequi l’estat d’alarma.

Així s’ha publicat aquest dimarts al BOE, que ho justifica al·legant la recomanació de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) que ha apuntat “la necessitat de gestionar el risc d’importar i exportar casos més enllà de les nostres fronteres”. Això recomana “la implementació de mesures de control i aïllament per a persones contagiades o que provinguin de zones de risc”. Es considera que cal, doncs, “limitar els riscos derivats del tràfic internacional de persones”.

Es tracta, asseguren, d’una decisió que ja han adoptat altres països europeus. A més, s’entén que “la favorable evolució de la situació epidemiològica i l’inici de la desescalada fan necessari reforçar les mesures de control”, entre les quals, la quarantena obligatòria que hauran de guardar “les persones provinents de l’estranger”.

Les persones afectades només podran sortir a comprar aliments o medicaments o en cas que necessitin anar a un centre sanitari

Durant els catorze dies “hauran de romandre al seu domicili o allotjament” i les sortides s’hauran de limitar a la compra d’aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat, a l’assistència a centres sanitaris o a causes de força major. Tots aquests desplaçaments s’hauran de fer amb mascareta. També s’hauran d’observar les mesures d’higiene o prevenció de la transmissió de la Covid-19, especialment si s’està convivint amb altres persones.

D’aquesta mesura quedaran exclosos els treballadors fronterers i els transportistes. També les tripulacions dels mitjans de transport col·lectiu i els professionals sanitaris que tornin per reincorporar-se a la seva activitat laboral. L’ordre també obliga a les agències de viatges i als operadors turístics a informar d’aquesta ordre a les persones que vulguin adquirir passatges cap a territori espanyol.

L’obligació entrarà en vigor el divendres. Es mantindrà en actiu fins que s’aixequi l’estat d’alarma decretat a Espanya des del març com a mesura per afrontar la crisi sanitària provocada per l’expansió del coronavirus.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending