Es compleixen 25 anys de relacions diplomàtiques entre Andorra i San Marino

El cap de Govern, Xavier Espot, ha rebut aquest dilluns el ministre d’Afers Exteriors, Cooperació Econòmica Internacional i Telecomunicacions de la República de San Marino, Luca Beccari

Imatge de la recepció del cap de Govern al ministre de San Marino
Imatge de la recepció del cap de Govern al ministre de San Marino

El cap de Govern, Xavier Espot, ha rebut aquest dilluns el ministre d’Afers Exteriors, Cooperació Econòmica Internacional i Telecomunicacions de la República de San Marino, Luca Beccari, en el marc del 25è aniversari de les relacions diplomàtiques entre els dos països. A la reunió també hi ha assistit l’ambaixador d’Andorra a San Marino, Carles Àlvarez, i el seu homòleg al Principat, Luca Brandi.

La d’aquest dilluns suposa la seva primera visita oficial al Principat i la delegació de San Marino s’ha desplaçat amb un vol directe entre Remini i l’aeroport d’Andorra-la Seu d’Urgell. Durant la reunió, el cap de Govern i Beccari han abordat temes com la coordinació d’accions conjuntes pel que fa a les negociacions de l’acord d’Associació amb la Unió Europea o la recent entrada al Fons Monetari Internacional per part del Principat, el passat mes d’octubre.

Posteriorment, Beccari també ha mantingut diverses reunions bilaterals amb la titular d’Afers Exteriors, Maria Ubach, el ministre de Finances, Eric Jover, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, i el secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba. En aquestes trobades més específiques s’ha aprovat la negociació d’un acord de cooperació entre ambdós estats i l’avançament cap a la signatura d’un conveni de no doble imposició, d’una banda, i les diferents estratègies que s’han pres des d’Andorra i San Marino per fer front a la pandèmia ocasionada pel coronavirus, de l’altra.

El ministre Beccari també es reunirà durant la tarda amb el secretari d’Estat de Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Galabert, amb qui visitarà les dependències d’Actua, i amb la síndica general, Roser Suñé.

Etiquetes

Comentaris

Trending