La duana francesa recorda que el límit de dos paquets de tabac és només pels fronterers

La quantitat que la resta de francesos que visitin Andorra poden comprar és d’un cartró i mig, la que estableix la franquícia en el marc de l’acord duaner

Un control de duana a França.
Un control de duana a França. ARXIU

El servei de Duana francés ha emès un comunicat en el qual afirma que els treballadors fronterers o els residents en un radi de quinze quilòmetres des de la frontera francoandorrana només poden passar dos paquets de tabac. Això inclou una zona de l'Arieja i dels Pirineus Orientals. En el comunicat s'explica que un treballador fronterer és aquella persona que s'ha de desplaçar cada dia a Andorra per la seva feina.

D'aquesta manera, la quantitat de tabac que els francesos que visitin Andorra poden comprar és d’un cartró i mig, que és la quantitat que estableix la franquícia en el marc de l’acord duaner que Andorra va signar amb la Unió Europea (UE) el 1990. Als darrers dies hi ha haver confusió a la duana del Baladrà amb l'aplicació de la mesura. La situació va provocar l'enuig dels comerciants del Pas de la Casa. Aquesta mateixa setmana, l'ambaixador de França, Jean-Claude Tribulet va donar les instruccions per seguir aplicant les franquícies establertes en l'acord.

El passat dia es va aixecar la restricció de la mobilitat per tot França. Això possibilita que ciutadans de l’àrea de Tolosa de Llenguadoc, tradicionalment molt habituats a fer compres al Pas de la Casa, poguessin ja arribar al Principat.

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending