Les demandes d’asil per part d’ucraïnesos estan a prop de desbordar la quota fixada

Ja s’han rebut 240 peticions, de les quals 225 s’han acceptat, quan el màxim és de 250, però de moment no es planteja una ampliació perquè és “la xifra adequada als recursos que podem atorgar”

Uns dels ucraïnesos arribats al país passant un reconeixement mèdic
Uns dels ucraïnesos arribats al país passant un reconeixement mèdic

La quota per acollir ciutadans ucraïnesos està a punt d’esgotar-se. Al llarg de la darrera setmana, el nombre de demandes s’ha enfilat ja a 240, de les quals, 225 ja acceptades. Per tant, queda ja poc marge si es té en compte que la xifra aprovada era d’un màxim de 250. Des de l’executiu, però, no es planteja ara per ara ampliar aquesta quantitat, que s’entén adequada tenint en compte els recursos que es pot oferir a aquestes persones.

Així ho ha explicat la ministra Ester Vilarrubla, exercint aquest dimecres de portaveu. Si ara fa una setmana el nombre de peticions rebudes era de 231, de les quals 210 aprovades, al llarg dels darrers dies s’han rebut nou més. Per tant, ja n’hi ha 240. D’aquestes, 225 han estat validades, corresponents a 98 famílies.

Malgrat que el límit de la quota va ser fixat en 250, Govern, de moment, no es planteja canvis. Almenys de forma immediata. Preguntada sobre la qüestió, Vilarrubla ha apuntat que “la xifra, ara per ara, pensem que és la més adequada pels recursos que es poden atorgar”. Malgrat això, tal com ja van fer anteriorment el cap de l’executiu, Xavier Espot, i el portaveu, Eric Jover, no ha tancat la porta del tot a algun canvi més endavant, sempre en funció de quina sigui l’evolució del conflicte desfermat per la invasió d’Ucraïna per part de Rússia.

Per ara, s’han atorgat 87 ajuts per a necessitats bàsiques. A banda, s’han entregat 67 targetes de prepagament per centres comercials, 79 per transport i 54 d’Andorra Telecom. Es manté també en 62 la xifra de menors escolaritzats.

Etiquetes

Comentaris

Trending