La cursa més peculiar amb la pau com a meta

Una vintena d’andorrans preveu seguir la matinada de diumenge el Ral•li de l’esperança, organitzat per la Federació per la Pau Universal amb l’objectiu de reclamar la fi de les guerres, amb l’ex secretari de l’ONU, Ban Ki Moon, com a participant estrella

El cartell promocional del Ral·li de l'esperança.
El cartell promocional del Ral·li de l'esperança.

Un ral·li que no serà ral·li. Serà de connexió, no pas de moviment. Però amb un objectiu molt clar: demanar als governs que treballin realment per la pau mundial. L’acte tindrà lloc diumenge a Corea i comptarà amb el seguiment de la vintena d’andorrans que pertanyen a l’organització: la Federació per la Pau Universal.

Un d’ells és Lluís Babi, que fa anys que col·labora amb aquest moviment, fundat pel reverend Suy Myung Moon, ja desaparegut, i la doctora Hak Ja Han Moon. “Volem que des dels països i els governs es treballi realment perquè la pau arribi al món”, explica, tot remarcant que “si tots els diners que es destinen a la guerra fossin per a la pau, seria planeta ben diferent”. I això és el que es vol reclamar en l’acte del diumenge: el ral·li de l’esperança.

L’acte comptarà amb 700 persones en directe, però amb múltiples connexions amb diferents països per la participació de polítics de tot arreu i s’espera un seguiment per part d’un milió de persones

L’esdeveniment està previst pel diumenge a les tres de la matinada, hora andorrana -les 10 a Corea-. Estarà, evidentment, adaptat a les actuals circumstàncies derivades de la pandèmia del coronavirus. Inicialment hauria estat un acte multitudinari amb la participació en directe de molts líders mundials. Ja al febrer, en la darrera reunió de l’organització, es va decidir canviar el format inicialment previst, amb la consciència que la situació sanitària anava a pitjor.

El que es farà serà un acte amb tot just 700 persones a Corea, però amb múltiples connexions per videoconferència que permetran la participació des de diferents indrets del món de destacats líders mundials, com ara els presidents de Cabontja o el Senegal, Se Macky Sall. In situ parlarà qui fou secretari general de Nacions Unides, Ban Ki Moon.  

“No és un ral·li de moviment, sinó de connexions; s’ha hagut de canviar una mica la forma de fer les coses”, ha apuntat Babi, que destaca que prop d’una vintena d’andorrans formen part de la Federació i tenen previst matinar per seguir l’acte. Hi havia hagut la possibilitat de participar de forma més activa. De fet, en anteriors ocasions, recorda, s’havia ofert la possibilitat d’intervenir a polítics del Principat. Enguany, però, s’ha optat per “prioritzar aquestes personalitats internacionals”.

Malgrat les dificultats pel nou format no presencial, des de la Federació s’assegura que la previsió és que segueixin l’acte més d’un milió de persones. En ell, els líders participants presentaran les seves perspectives per superar els grans desafiaments mundials, entre ells, lògicament, la Covid-19.

Etiquetes

Comentaris

Trending