La crisi sanitària i la cooperació centren una trobada francoandorrana

El prefecte i el consell regional d'Occitània han mantingut una audioconferència amb el cap de Govern

Els participants francesos a la reunió d'aquest dilluns.
Els participants francesos a la reunió d'aquest dilluns. PRÉFET OCCITANIE

El balanç de l'impacte de la crisi provocada per la pandèmia de la Covid-19 i la cooperació han estat els dos eixos de la reunió que han mantingut aquest dilluns al matí, el prefecte i el consell regional d'Occitània i el cap de Govern, Xavier Espot.

L'objectiu és ampliar encara més la col·laboració en els pròxims mesos que s'havia aturat per la crisi. Les autoritats franceses havien posat a disposició d'Andorra llits en els hospitals de Val d'Ariège i d'Acs-dels-Tèrmes. Així, s’ha posat especialment en relleu l’estreta coordinació entre les autoritats andorranes i franceses, que s’ha refermat durant els darrers mesos. Els participants han aprofitat per destacar la mobilització dels serveis implicats en la gestió d’aquesta crisi sense precedents i per la reobertura de la frontera francoandorrana en sentit França-Andorra des de l’1 de juny.

El cap de Govern, el prefecte de regió i el conseller regional han posat de manifest la necessitat de mantenir aquesta estreta col·laboració i, en aquest sentit, han acordat una nova reunió a la tardor al Govern. En aquest cas, serà per realitzar una nova sessió del diàleg transfronterer Andorra-Occitània, que se centrarà enguany en el desenvolupament econòmic i l’ocupació.

Ara mateix hi ha diversos projectes transfronteres en marxa i destaca la candidatura amb Foix i la Seu d'Urgell sobre els testimonis materials de la construcció del Coprincipat d'Andorra.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending