La Creu Roja ultima els detalls del primer comboi que enviarà la setmana vinent a Ucraïna

L'ONG reclama que les donacions es facin en acord amb les necessitats que s'actualitzen a través de les xarxes socials

La seu de Creu Roja que s'utilitza a mode de magatzem de totes les donacions
La seu de Creu Roja que s'utilitza a mode de magatzem de totes les donacions

La Creu Roja ja ho té pràcticament tot preparat perque d'aquí uns dies surti el primer carregament de material cap a Ucraïna amb sis vehicles. Una primera expedició en què h portaran el material més necessari i que es pot consultar a les xarxes socials de l'ONG per tal que les donacións siguin eficaces. D'altra banda, el comú de Canillo s'apunta a la recollida de material amb tres punts.

L'ONG està acabant de perfilar els detalls del primer comboi que enviarà per ajudar en el conflicte bèl·lic entre Ucraïna i Rússia i que, si no hi ha cap contratemps, sortirà del Principat la setmana vinent amb sis vehicles. En aquest primer viatge portaran material que necessiten de forma més urgent i que són medicaments, aigua potable, material per fer cures, roba interior per a dones i nens i alimentació per a infants. De fet, des de la Creu Roja, el seu director, Jordi Fernández, ha recalcat que "tots aquells que vulguin fer donacions mirin les llistes actualitzades a les xarxes socials sobre els productes necessaris per poder ser més efectius en la seva ajuda"

En aquest primer viatge portaran material que es necessita de forma més urgent, com ara medicaments, aigua potable, material per fer cures, roba interior per a dones i nens i alimentació per a infants

Tot i que no ha volgut detallar del tot de les característiques dels vehicles, sí que ha avançat que es tractaran de busos i camions, on destaca que regal d'un autobús per part d'una empresa de transports del país. Per aquest motiu, des de les xarxes socials s'està fent una crida per trobar xofers amb carnet C1 o superior, que com ha puntualitzat, "gairebé els tenim tots", tenint en compte que hi ha entre dos i tres conductors per vehicle. Una expedició on, a més, també hi ha un traductor i un mecànic, així com, si es considera oportú, altre personal d'assistència.

Tota una logística que estan realitzant en coordinació amb la Creu Roja Internacional, així com la les entitats dels països receptors i d'Ucraïna. Un treball en equip que comença en les mateixes instal·lacions de l'entitat amb la recepció de tot el material per tal que estigui ordenat i identificat i ser més ràpid en la seva preparació per l'enviament.

En les últimes hores, els punts de recollida s'han ampliat. El comú de Canillo s'hi suma a partir d'aquest dissabte amb tres punts. Aquells que ho desitgin podran deixar els productes a les oficines de Turisme de Canillo -de dilluns a dissabte de 9 a 13 i de 15 a 19 h i Diumenge de 8 a 16 h- i la de Soldeu -, així com la biblioteca en horari de dilluns a dijous, de 8 a 20 hores, i divendres de 8 a 18 hores.

Aquest comboi, però, no serà la primera ajuda que arribi a Ucraïna procedent d'Andorra. Ja està de camí una furgoneta amb medicament provinents d'una iniciativa privada i que s'espera que arribi en els pròxims dies a la frontera d'Ucraïna.

Comentaris (3)

Trending