El Consell de la República catalana nomena un Delegat Exterior a Andorra

L’escollit ha estat el metge i empresari, Bernat Escoda, que ha assumit el càrrec conjuntament amb representants de Mèxic, Xile i Sud-àfrica

P

P.C

Comentaris

Mapa de la xarxa diplomàtica del Consell de la República
Mapa de la xarxa diplomàtica del Consell de la República

El passat dijous, 1 de desembre, amb una cerimònia telemàtica es va nomenar els nous Delegats Exteriors del Consell de la República catalana. Quatre nous països se sumen a la xarxa diplomàtica amb la qual ja compta l’entitat, i que serveix per “contribuir al reconeixement internacional de la nació catalana i el seu dret a l’autodeterminació”. Un dels escollits ha estat el metge i empresari, Bernat Escoda, que farà la seva tasca a Andorra. També s’ha nomenat representants a Mèxic, Xile i Sud-àfrica.

En total, el Consell de la República compta amb 13 delegats, sumant les noves incorporacions, i una seu física a Frankfurt. Aquest fet es valora molt positivament, tenint en compte la importància financera que té la ciutat a nivell europeu. La finalitat d’aquesta xarxa de representants, que són voluntaris i no necessàriament catalans (com el cas d’Escoda), és fer arribar la informació a tots aquells interessats en el país on es troben. Es dirigeixen, d’igual manera, a la societat civil i a la classe política i els estaments que vulguin escoltar.

El vicepresident del Consell, Toni Comín, va destacar durant el nomenament la importància i el valor estratègic que té Andorra en aquesta lluita per la independència catalana. D’una banda, per la proximitat física, però, sobretot, perquè consideren que “és l’altre país del món que té el català com a llengua oficial”. Malgrat això, la tasca al Principat també s’ha de valorar des d’un punt de vista on es té en compte la multitud de cultures que existeixen.

Escoda, que ha acceptat el càrrec de bon grat, és, més enllà de metge i empresari, un defensor dels drets humans i un activista. És la seva afinitat amb el moviment català, tot i ser andorrà, el que l’ha portat a representar al Consell al Principat. Per tal d’encoratjar els nous representants, el president del Consell de la República, Carles Puigdemont, va assenyalar que se’ls nomena, “sota la legitimitat del referèndum de l’1 d’octubre, i de la declaració d’independència que va fer el Parlament de Catalunya el 27 d’octubre del 2017”. Així, ha afirmat que “s’ha intentat tot per tallar-nos les ales, però no s’ha pogut tallar la representació de tot un poble”.

Etiquetes

Comentaris (11)

Trending