La comitiva saudita que ha aixecat revolada a Govern

(AMB VÍDEO) El ministre de Turisme de l’Aràbia Saudita i tota una corrua de personal, entre fortes mesures de seguretat, visita Andorra (un altre cop) per intercanviar experiències en matèria turística

Xavier Espot donant coversant amb el ministre saudita al seu despatx.
Xavier Espot donant coversant amb el ministre saudita al seu despatx. SFGA

El que han fet, fan o faran no se sap ni se sabrà gaire. Sobre el paper, acudir al Principat per tal d’intercanviar experiències en matèria turística. Però és que resulta que deu fer just un any, més o menys, que van fer el mateix. Sia com vulgui, la comitiva que portava aquest matí el ministre de Turisme de l’Aràbia Saudita, Ahmed Al Khateeb, en visita algunes de les institucions andorranes (i establiments comercials i hotelers) no ha passat pas gens desapercebuda. I en el cas de Govern ha causat una forta revolada. Entre els funcionaris i també en els usuaris que en aquell moment eren a la rodalia de l’edifici administratiu.

L’home, i la corrua de persones que l’acompanyaven, tots abillats amb el vestit gairebé tradicional del país saudita, han estat rebuts a la porta lateral de l’edifici de Prat de la Creu, la porta de les visites oficials, pel ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres. I després han mantingut una trobada amb el cap de Govern, Xavier Espot. Tot plegat entre fortes mesures de seguretat. Ja hi solen ser quan hi ha aquesta tipologia de personal. Però sí de cas, potser el protocol s’ha portat al límit. Al límit superior.

53092768711 afc1c9a3ba o
El ministre Jordi Torres rebent la comitiva a la porta lateral, la dels convidats, a l'edifici administratiu de Prat de la Creu.

Equips de TEDAX havent repassat que no hi havia cap anomalia per on havia de passar la comitiva. Una notable presència de policies especialitzats en protecció d’autoritats. Sols la comitiva saudita oficial ocupava, més o menys, una quinzena de vehicles. Mercedes tots o gairebé tots. Foscos per a més referència. I que han acabat anant a petar en un conegut hotel de moltes estrelles el nom del qual comença per H i que està situat a Soldeu.

Després del dinar, l’expectació s’ha tornat a traslladar al centre del país. Fins al punt que durant una bona estona s’ha restringit la circulació en una part de l’avinguda Meritxell perquè la comitiva pogués anar a passar la targeta de crèdit en unes galeries de luxe que queden a tocar del carrer Bisbe Iglesias, que és per on ha baixat la filada de cotxes i els serveis policials de protecció. De curiosos n’hi ha hagut un bon grapat. Ahmed Al Khateeb ja havia signat un conveni amb matèria turística amb el Principat de Mònaco aquest dijous.

Etiquetes

Comentaris (17)

Trending