Codina i Salazar participen a una assemblea sobre Europa

La Conferència de Comissions Parlamentaris per a Afers de la Unió dels Parlaments de la Unió Europea (Cosac) es reuneix a Paris

Comentaris

Codina i Salazar a l'entrada de l'Assemblea Nacional francesa.
Codina i Salazar a l'entrada de l'Assemblea Nacional francesa. CONSELL GENERAL

Les conselleres generals Sandra Codina i Judith Salazar assisteixen aquest divendres en representació del Consell General com a membres observadores a la 67a Assemblea plenària de  la Conferència de Comissions Parlamentaris per a Afers de la Unió dels Parlaments de la Unió Europea (Cosac). L'acte s'ha iniciat amb una declaració de comdemna a la invasió russa d'Ucraïna.

L'Assemblea Nacional francesa a París, acull el Ple de la Cosac, presidit per Sabine Thillaye, presidenta de la Comissió d'Afers Europeus de l'Assemblea Nacional, i Jean-François Rapin, president de la Comissió d'Afers Europeus del Senat. La reunió és una oportunitat per presentar un informe de progrés sobre la presidència francesa del Consell de la Unió Europea (UE) i per debatre una sèrie de temes d'actualitat com la sortida de la crisi econòmica i el pla de recuperació, la transició ecològica o la Conferència sobre el futur de Europa.

La Conferència de Comissions Parlamentaris per a Afers de la Unió dels Parlaments de la Unió Europea (Cosac) es va fundar a París l'any 1989. La Cosac és un fòrum de debat interparlamentari que ofereix intercanvis regulars entre les comissions dels parlaments nacionals que s'ocupen dels afers de la Unió Europea i el Parlament Europeu. grans temes europeus. Pot adoptar contribucions per presentar-les al Parlament Europeu, a la Presidència del Consell i a la Comissió. Tot i que aquestes contribucions no tenen efectes legals vinculants per als parlaments nacionals, tenen un gran valor per representar les opinions dels Comitès d'Afers de la UE sobre qüestions relacionades amb l'actualitat europea i el desenvolupament necessari de la UE.

El Parlament de l'Estat membre que exerceix la Presidència del Consell de la UE organitza almenys dues reunions de la Cosac per semestre, els preparatius de les quals es fan conjuntament amb el seu predecessor i el seu successor (formant una troika que també inclou el Parlament Europeu): la reunió dels presidents i el ple, format per sis diputats de cada parlament i sis eurodiputats (a més de tres observadors de cada país candidat a la UE). 

Comentaris

Trending