La Cimera Iberoamericana reprèn les reunions en format telemàtic

El pròxim dia 30 s'ha programat una trobada extraordinària d'alt nivell de ciència, tecnologia i innovació contra la crisi del coronavirus

Una anterior reunió preparatòria de la Cimera.
Una anterior reunió preparatòria de la Cimera. ARXIU

La Cimera Iberoamericana ha reprès l'activitat de les reunions tècniques i ministerials que tenia previstes, però de manera telemàtica, arran de la situació provocada per la pandèmia de la Covid-19. Aquestes trobades són preparatòries de l'esdeveniment i la primera se celebrarà el 25 de juny, amb la Conferència de Directors Iberoamericans de l'Aigua, que s'havia de fer el 23 i 24 d'abril a Andorra. 

El pròxim dia 30, la pandèmia del coronavirus, les seves conseqüències i les mesures adoptades fins al moment centraran l’atenció de la Reunió extraordinària d'alt nivell de ciència, tecnologia i innovació contra la crisi del coronavirus. Aquesta trobada comptarà amb representants d’institucions de tot el territori Iberoamericà. Andorra, que ostenta la Presidència temporal de la Conferència Iberoamericana, i la Secretaria General Iberoamericana organitzen aquesta reunió extraordinària, inicialment no prevista en el calendari d’activitats, en resposta al context generalitzat de crisi sanitària i econòmica arreu del territori iberoamericà.

L’objectiu d’aquesta trobada és fer front a la pandèmia actual de manera eficaç a través del multilateralisme. D’aquesta manera, Andorra mostra una vegada més el seu compromís envers el multilateralisme i la seva responsabilitat i lideratge orientant les activitats a les necessitats generades pel context i prenent les decisions que millor convenen als 22 països.

L'essència fundacional de la Conferència Iberoamericana és trobar fórmules solidàries i eficients de cooperació multilateral i, per tant, en les diverses conferències, reunions ministerials i en la Cimera de Caps d'Estat i de Govern es buscaran fórmules de
cooperació
que integrin, també, la lluita contra els efectes sanitaris i econòmics de la pandèmia.

Així mateix, activar el format telemàtic també mostra la voluntat d'Andorra d'innovar, tant en el format de celebració de les reunions, com en la manera de presentar i promocionar el país arreu de la regió iberoamericana. El fet que les reunions i la promoció del país es duguin a terme en format virtual reforça també el lema que el país ha escollit per al seu lideratge de la Conferència Iberoamericana: 'Innovació per la desenvolupament sostenible – Objectiu 2030'.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending